Lliga Endesa
Esports Bàsquet 09/02/2018

“No soc aquí per fer contents els jugadors sinó per guanyar”

Svetislav Pesic es posa al capdavant del Barça Lassa per salvar la temporada

i
àlex Gozalbo
3 min
Svetislav Pesic

BarcelonaEl Barça Lassa ha encomanat el seu projecte a Svetislav Pesic, entrenador que es farà càrrec de l’equip fins al final de la temporada. “Estic content de tornar aquí. La decisió ha sigut molt ràpida. Vam parlar durant dos o tres dies i vaig acceptar aquest nou repte en la meva carrera. La meva missió és ajudar el meu club i intentar millorar l’equip. Estic preparat per donar tot el que sigui possible”, va dir el tècnic serbi, que va transmetre carisma des del primer minut.

“No pots motivar l’equip si tu no estàs motivat. Estic preparat per motivar els jugadors. La confiança s’entrena, ningú neix amb ella. L’equip està entrenant molt bé, però ara comença una nova temporada. Hem de guanyar el Bilbao i tenir la sensació que estem millorant abans de la Copa del Rei”, va explicar l’entrenador, que comptarà amb Ricard Casas com a ajudant.

Pesic té clara la recepta de l’èxit. “Estem fora de l’Eurolliga i no és una situació fàcil. Hem d’anar pas a pas. La meva filosofia és anar partit a partit. Sito Alonso ha fet coses bones i les intentarem utilitzar. Jo aportaré detalls que poden millorar els jugadors i l’equip. Un equip no pot ser campió sense una bona defensa. Hem de millorar la defensa i el rebot ofensiu. Un jugador que té tres cotxes al garatge no lluita pels rebots ofensius. Intentarem que no tingui cotxe”, va bromejar el serbi, mentre Carme Lluveras, que va coincidir amb ell al Barça, assentia.

El nou entrenador del Barça Lassa va deixar frases memorables. “No canvio de dona, porto amb ella més de 40 anys, però en el bàsquet la filosofia i les normes van canviant. El bàsquet ha canviat molt en els últims 10 anys, i l’entrenador s’ha d’adaptar”, va assegurar. Pesic va analitzar l’equip amb el qual es trobarà a Can Barça. “Tenim una plantilla amb jugadors que tenen molta experiència. Estic 100% segur que podem millorar”, va afirmar el tècnic, que va trobar a faltar una pissarra per explicar als periodistes algunes tàctiques. “No es pot guanyar una final amb 12 jugadors, però els 12 jugadors són importants. La meva feina és la de definir rols. Si intentes que tothom estigui content, ningú ho estarà. No soc aquí per fer contents els jugadors sinó per guanyar”, va resumir.

Soler, Bladé, Pesic i Rodríguez

“Hem de fer autocrítica”

El club va estar representat a la sala de premsa del Palau Blaugrana per Joan Bladé, Albert Soler i Nacho Rodríguez. “Hem de fer autocrítica. Aquest any és un fracàs per no haver quedat entre els vuit primers a l’Eurolliga. Hi ha coses que no s’estan fent bé i les hem de millorar”, va opinar Bladé, directiu responsable de les seccions.

“Hem decidit comptar amb Pesic perquè buscàvem un entrenador que conegués la casa, amb personalitat, caràcter i motivació per poder acabar bé la temporada. És la persona adequada i té ganes d’ajudar el club que porta al cor”, va analitzar Nacho Rodríguez, mànager general de la secció. L’exjugador, però, no va voler avançar si hi ha alguna opció que el tècnic segueixi vinculat al club en acabar la temporada. “No parlem del passat i no parlem del futur”, va dir quan l’hi van preguntar.

stats