Esports Bàsquet 03/05/2019

El Barça Lassa es queda sense marge d’error (72-84)

L'equip blaugrana perd contra el Kirolbet Baskonia

i

BarcelonaEl Barça Lassa va perdre contra el Kirolbet Baskonia en el partit ajornat de la 28a jornada de la Lliga Endesa (72-84) i es queda sense marge d’error al capdavant de la classificació, on ara empata amb el Reial Madrid. L’equip basc, que també es va endur el basket average directe, se situa a un triomf de distància. El conjunt blaugrana no va poder gestionar un avantatge de set punts contra un rival que va saber castigar el desgast culer de dimecres. Svetislav Pesic no va poder comptar amb Ante Tomic, amb molèsties musculars, ni amb Artem Pustovyi, que va quedar fora de la convocatòria.

El Barça Lassa va perdre 14 pilotes i va tenir uns percentatges de tir molt baixos contra un rival que va saber jugar les seves cartes al Palau Blaugrana, on Ádám Hanga (19 punts) i Pierre Oriola (13 punts i 8 rebots) van ser dels pocs jugadors que van competir al seu nivell habitual. El Kirolbet Baskonia, que va endurir la seva defensa en el tram decisiu, va anar de menys a més. Shavon Shields (18 punts) i Tornike Shengelia (18) van ser els màxims anotadors visitants. Vincent Poirier també va tenir una actuació clau.

Durant el descans del partit, el Barça va homenatjar Xabier Añúa, que va ser entrenador de l’equip blaugrana del 1968 al 1974. El tècnic va ser el preparador culer quan es va inaugurar el Palau Blaugrana.

Descens del CB Prat

L’ICG Força Lleida, que va caure derrotat contra el Reial Betis Energía Plus (84-86), serà l’únic club català de la LEB Or la temporada vinent perquè el CB Prat, que va perdre contra el Liberbank Oviedo (81-71), no va poder mantenir la categoria. El Barça Lassa, que va descendir la setmana passada, va dir adeu a la competició amb una derrota contra el Retabet Bilbao Basket (76-84).