El Barça Regal es diverteix contra els Dallas Mavericks (99-85)

A banda del triomf, la millor notícia pels catalans ha estat el retorn al màxim nivell de Joan Carles Navarro, que ha acabat l'amistós amb 19 punts

D.r. Jover
Juan Carlos Navarro intenta evitar que Dominique Jones anoti en l'amistós entre els Dallas Mavericks i el Barça Regal

BarcelonaEl Barça Regal ha recuperat el somriure aquest dimarts al Palau Sant Jordi després de superar els Dallas Mavericks per 99-85. El partit, que està dins de la gira que diversos equips NBA fan per Europa, ha servit perquè els de Xavi Pascual es retrobessin amb el triomf després de perdre en dues ocasions a la Lliga.

L'amistós s'ha disputat amb les regles NBA. Els quarts disputats han estat de 12 minuts i els jugadors, en comptes de cinc, han pogut fer fins a sis faltes. A més, els equips han pogut demanar fins a set temps morts i el partit s'ha allargat més enllà de les dues hores i mitja. La mala notícia pels espectadors ha estat la baixa d'última hora de Dirk Nowitzki, amb molèsties.

El matx ha estat igualat en els darrers minuts, quan els Mavericks han retallat distàncies, i en el primer temps, en què el Barça ha estat superior però tan sols ha pogut marxar al descans amb dos punts d'avantatge (42-40). La clau del partit, però, ha estat en el tercer període.

El Barça trenca el partit

Un parcial de 32-16 per part dels blaugranes ha obert una escletxa de divuit punts, 74-56, que ha deixat tocats els Mavs, que no han pogut aturar la societat Jasikevicius-Jawai al pal baix i tampoc les accions individuals i de contraatac de Huertas i Mickeal.

En el darrer quart Rick Carlisle ha decidit canviar el plantejament del partit i els seus homes han sortit molt agressius els darrers dotze minuts. Han començat a robar pilotes i a crear dubtes als bases blaugranes i això s'ha traduït en un parcial de 9-21 en set minuts de joc (85-77).

Tot i que ha semblat que els texans podien capgirar el marcador, el Barça ha tingut el cap fred i ha seguit buscant la millor opció en atac. El partit ha quedat sentenciat amb dos triples de Navarro a falta de minut i mig per acabar (97-85).