Final Four Istanbul 2012
Esports Bàsquet 11/05/2012

Spanoulis deixa el Barça Regal sense final (68-64)

L'Olympiacos ha sigut superior al Barça Regal i s'ha endut un partit que els blaugranes no han sabut capgirar. El Barça ha trobat a faltar Huertas, Eidson i Mickeal, desapareguts

D.r. Jover
Navarro supera Law en una jugada del partit

BarcelonaEl Barça Regal ha perdut aquest divendres contra l'Olympiacos la segona semifinal de la 'final four' de l'Eurolliga que es disputa a Istanbul (68-64). Els grecs, que sempre han manat en el partit, disputaran la final contra el CSKA de Moscou, que en la primera semifinal ha superat el Panathinaikòs.

L'Olympiacos de Spanoulis ha sigut molt superior al Barça. No és millor equip que els catalans, però ha sabut jugar millor un dels partits més importants de la temporada. S'han encomanat a Spanoulis i Printezis i han respost a còpia de triple cada cop que el Barça s'ha apropat en el marcador. Els de Xavi Pascual, gens encertats, han pagat la seva mala defensa i la falta de fluïdesa en atac, on Marcelinho Huertas ha estat desaparegut.

En els primers minuts de partit l'Olympiacos ha sigut molt superior al Barça. S'ha situat 8-0 en tres minuts i ha impedit que el Barça Regal anotés la seva primera cistella en el minut quatre de partit. Els blaugranes han arribat a perdre per vuit punts (17-9) amb una cistella de Printezis i han acabat el quart sis punts per sota, 17-11. El fet de no defensar amb duresa i que l'equip acabés el quart amb 0/7 en triples ha fet mal als homes de Xavi Pascual.

En el segon quart el Barça ha reaccionat gràcies a Fran Vázquez i Joan Carles Navarro, que ha fet set punts en el període, i ha marxat al decans tan sols quatre punts a sota, 33-29. El desencert en els triples (2/13) no ha deixat que el Barça Regal pogués empatar el partit, tot i que ha arribat a situar-se per davant en una acció de Navarro (26-27).

En el tercer quart l'Olympiacos ha començat com en el primer. Ha anotat dos triples gairebé consecutius i ha marxat de vuit punts (39-31). Aleshores entre Navarro i Fran Vázquez han tornat el Barça al partit (43-41) tot i que un parcial de 5-0 ha situat de nou els grecs set amunt, 50-43. En el minut final del quart els catalans han reaccionat i han tancat el quart tres a sota, 50-47.

En els darrers deu minuts el Barça s'ha acostat a dos punts (56-54) amb una cistella de Víctor Sada, però com ha passat durant el partit, l'Olympiacos s'ha tret de la màniga cinc punts gairebé consecutius i ha situat cinc punts de diferència a falta de quatre minuts amb un triple de Printezis (61-56). A falta de minut i mig el Barça s'ha situat a dos punts (63-61), però de nou Spanoulis ha emmudit l'afició blaugrana amb un triple des de més de set metres (66-61). En els segons finals el Barça ha pogut capgirar el marcador amb un triple frontal de Huertas, però no ha entrat. Navarro, amb 18 punts, s'ha trobat molt sol i ha trobat a faltar Lorbek (9p), Huertas (4p), Mickeal (4p) i Eidson (0p).