EUROLLIGA
Esports Bàsquet 01/11/2012

Marcelinho lidera el quart triomf del Barça Regal a l'Eurolliga (85-82)

Els 24 punts del base brasiler salven un Barça Regal que en el tram final ha vist com el Partizan s'ha situat a dos punts. Els de Xavi Pascual han arribat a guanyar per 15 punts a falta de cinc minuts

D.r. Jover
Erazem Lorbek bota la pilota davant l'oposició de Drew Gordon

BarcelonaEl Barça Regal ha superat aquest dijous el Partizan de Belgrad per 85-82 en un partit que no s'ha decidit fins l'últim minut. Tot i que en el tercer quart i en l'últim el Barça ha arribat a vèncer per 15 punts (78-63), en els darrers cinc minuts el conjunt serbi s'ha arribat a situar a dos punts gràcies als triples de Bertans i Westermann, que han posat la por al cos al públic del Palau. En els moments decisius Huertas, amb un triple inversemblant, i Jawai, amb un tir lliure d'or, han donat el triomf al Barça, el quart en aquesta primera fase de l'Eurolliga.

Ha estat un partit més complicat del que es podia pensar. El Partizan, que no ha guanyat cap partit fins ara, ha començat amb força el matx i s'ha situat amb nou punts d'avantatge, 4-13. Però en el moment en què Nathan Jawai ha sortit ha pista tot ha canviat. La presència del pivot a la zona ha condicionat el joc de tots dos equips i el parcial aleshores ha estat de 15-2 a favor dels blaugranes, que han començat a manar per 19-15. Des d'aleshores i fins al final el partit ha estat molt controlat pel Barça.

Tan sols en dues ocasions (26-26 i 37-37) el Partizan de Vujosevic ha semblat seguir en el partit. Cal destacar que al descans Marcelinho Huertas ha marxat als vestidors havent anotat 19 punts. Sens dubte, la millor primera meitat del jugador brasiler.

En el segon temps, però, l'anotador exterior ha canviat. De Huertas s'ha passat a Navarro, que amb quatre triples gairebé consecutius ha deixat el marcador amb el Barça Regal dotze per sobre, 56-44. Des d'aleshores els de Xavi Pascual han controlat el partit i han arribat a vèncer per 15 punts en el darrer quart.

Però del 78-63 s'ha passat al 78-74 en tan sols tres minuts gràcies als triples anotats per Bertans i Westermann i les males decisions en atac d'un Barça que s'ha encallat en el tram final del partit. Tan sols un triple a la desesperada de Huertas i un tir lliure de Nathan Jawai –que n'ha fallat 3 en l'últim minut– han donat el triomf a un Barça Regal que ha jugat amb foc i s'ha estat a punt de cremar (85-82).