BÀSQUET
Esports Bàsquet 24/10/2019

El Brescia, rival de la Penya, firma el rècord d'anotació negativa a l'Eurocup

El partit entre els italians i el Darussafaka també és el de menys anotació de la competició

Guillem Camps
1 min
El local David Moss realitza una passada en el Brescia-Darussafaka d'ahir dijous

BarcelonaEl Darussafaka, que fa una setmana va caure a l'Olímpic de Badalona amb un triple miraculós de Prepelic sobre la botzina, va superar aquest dimecres el Brescia a domicili i se situa en la primera posició del grup de la Penya. Però més enllà del que suposa aquest triomf dels turcs a efectes de classificació, el que és segur és que el partit no passarà als annals del bàsquet europeu, com a mínim en un sentit positiu.

El resultat final (35-61) suposa la puntuació més baixa en un partit d'Eurocup. Però aquí no acaben els registres negatius, perquè els 35 punts del Brescia també s'han convertit en la pitjor anotació d'un equip de la segona competició europea. Aquest rècord l'ostentava fins ara el Bamberg alemany, amb 39 punts. A més, segons assegura el periodista Javi Gancedo, el conjunt del nord d'Italià també ha firmat la valoració més baixa de la història de l'Eurocup, amb 0, i és l'equip que menys tirs de camp ha anotat (només 12).

Pel que fa a la resta del bàsquet europeu, encara hi ha una dada pitjor en l'anotació conjunta d'un partit. Es tracta del matx d'Eurolliga entre l'Efes Pilsen i el Benneton Basket de l'any 2005, que va acabar amb el resultat de 52 a 43, i per tant, entre els dos conjunts només van anotar 95 punts. En la competició estatal espanyola, l'enfrontament amb un registre de punts més baix de la història és l'Assignia Manresa-Meridiano Alicante del 2011 (49-48), amb 97 punts, mentre que la puntuació menys generosa d'un club és del 2010, i correspon al Lagun Aro, aleshores entrenat per Pablo Laso, que en un partit davant el Blancos de Rueda Valladolid només en va sumar 39.

stats