Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet 13/02/2021

El caràcter competitiu del Madrid no caduca (85-79)

L'equip blanc recupera un desavantatge de 18 punts contra el Lenovo Tenerife

i
Àlex Gozalbo
2 min
Bruno Fitipaldo i Carlos Alocén

BarcelonaEl rival del guanyador de la semifinal entre el Barça i el TD Systems Baskonia en la lluita pel títol serà el Reial Madrid, que va recuperar un desavantatge de 18 punts contra el Lenovo Tenerife i lluitarà pel títol de la Copa del Rei per vuitena temporada consecutiva. Tot i arribar a la fase final amb problemes físics i sense acabar de pair la marxa de Facu Campazzo a la NBA, el vigent campió no ha perdut ni un gram del seu esperit competitiu. El seu domini en el rebot va ser decisiu. “En el segon temps hem estat millors. L’equip ha cregut en les seves possibilitats i ha sigut capaç de treure el partit endavant”, va reconèixer Pablo Laso, que va criticar el fet de jugar a les quatre de la tarda.

El Lenovo Tenerife va tenir uns primers 17 minuts de semifinal deliciosos. Animat per la confiança de Bruno Fitipaldo i exhibint un joc cinc contra cinc d’una precisió increïble, l’equip insular es va construir una diferència de 18 punts en el marcador (22-40). La reacció del Reial Madrid només va arribar quan el conjunt blanc va ser capaç d’accelerar el ritme i castigar la transició defensiva del rival (40-46).

Com va fer el Barça divendres, el Madrid va ser capaç de recuperar una situació molt adversa i agafar la iniciativa en el marcador (61-59). L’equip blanc va aprofitar els punts de Fabien Causeur i la lluita de Gabriel Deck per arribar a l’últim tram de partit amb avantatge, però el Lenovo Tenerife no es va rendir i va competir fins al final. La gran actuació del veterà Marcelinho Huertas, que va sumar 22 punts en 24 minuts, es va quedar sense premi i el conjunt insular no va poder aconseguir classificar-se per disputar la final de la Copa del Rei per primera vegada en la seva història.  “Estem contents pel treball que estem fent. Hem competit durant 40 minuts contra un Reial Madrid que és un gran especialista d’aquest torneig en l’última dècada”, va analitzar Txus Vidorreta.

stats