Bàsquet
Esports Bàsquet 16/07/2014

Carme Lluveras: "No entenc per què hem d’estar sotmesos a un país que no sentim"

L'entrenadora de bàsquet s'ha adherit a la campanya 'L'Esport per la Independència'

Ara
2 min
Carme Lluveras, entrenadora de bàsquet / TWITTER @SeleccionsCAT

BarcelonaL'entrenadora de bàsquet Carme Lluveras, que aquest estiu farà d'entrenadora convidada de les Atlanta Dream de la WNBA, s'ha adherit a la campanya 'L'Esport per la Independència'. Lluveras mai ha amagat els seus sentiments nacionals i li agradaria que els esportistes, com qualsevol altre àmbit de la societat, participessin més activament del moment històric que viu el país i s'expressessin amb llibertat.

"El 9 de novembre jo votaré sí i sí. Tinc molt clar que vull la independència del nostre país, per diversos motius. El sentiment és fonamental. No entenc per què hem d’estar sotmesos a un país que no sentim. Jo sóc catalana, sempre m’he sentit així i no me n'amago mai", expressa l'entrenadora.

"Quan als Estats Units em pregunten si sóc d’Espanya, els explico que no, que sóc catalana i si cal podem estar molta estona parlant-ne. En canvi, vaig a llocs d’Espanya i a la gent li costa d’entendre. I no sé per què és tan complicat, perquè a l’hora de la veritat tu ets qui ets. Tu no pots obligar els sentiments, és així de senzill", comenta. "A Europa hi ha una mica de tot, però en general tothom ho entén. Hi ha hagut tants casos de països que s’han separat, que tothom ho entén perfectament. A més, en aquests dos últims anys el procés és més fàcil que quan jo viatjava per jugar l’Eurolliga amb el Ros Casares", explica.

Respecte que els esportistes parlin obertament sobre la independència, Lluveras diu: "Entenc que tothom tingui l’opció de viure esdeveniments que si no, no tenim altra manera de viure perquè no tenim la nostra selecció. Ara bé, quan a algú li pregunten què pensa o què sent, per què hi ha gent que se n’amaga? Per exemple, jugadores meves que sé el que pensen en la intimitat, i en canvi defensen els colors d’Espanya. No veig per què han de tenir por. Si més d’un ho fes, no passaria res", puntualitza, i afegeix: "Jo no sé el Pau Gasol què pensa, ells mateixos són una empresa. Però si fos així, m’encantaria que donessin la seva opinió, perquè ajudaria a veure-ho amb normalitat. I dic el Pau Gasol, com el Ricky Rubio, el Marc Gasol... Alguns potser no ho senten així i també haurien de poder dir realment el que pensen. Sempre que tu ho respectis tot, endavant".

Com Lluveras, també hi ha altres personalitats relacionades amb el món de l'esport que s'han adherit a la campanya 'L'Esport per la Independència'.

stats