NBA
Esports Bàsquet 26/03/2015

Virtuts i defectes dels cinc aspirants a MVP de la NBA

Stephen Curry, James Harden, LeBron James, Russell Westbrook i Anthony Davis tenen opcions reals de rebre el guardó

àlex Gozalbo
2 min
Stephen Curry / REUTERS

BarcelonaQuan queden 20 dies perquè acabi la temporada regular de la NBA, cinc són els jugadors que aquesta campanya tenen opcions reals de rebre el guardó Maurice Podoloff, una distinció que acredita el millor jugador (MVP) de la competició. Quins són els seus mèrits?

1. Stephen Curry (Golden State Warriors)

El base lidera el joc dels Golden State Warriors, l'equip de moda de la NBA, amb una mitjana de 23,4 punts, 7,9 assistències i 4,3 rebots. Després d'aconseguir guanyar el concurs de triples de l'All-Star, el jugador vol completar una temporada històrica amb l'anell de campió. Els seus mèrits són tan numèrics com estètics ja que és una delícia veure'l competir.

2. James Harden (Houston Rockets)

Era una estrella i ara és una superestrella. Sense Dwight Howard, que ha reaparegut aquesta nit, James Harden ha aconseguit mantenir els Houston Rockets a la tercera posició de la Conferència Oest, la més competida de la NBA. No s'ha arronsat en els partits contra aspirants al títol. La seva mitjana és de 27,1 punts, 7 assistències i 5,8 rebots.

3. LeBron James (Cleveland Cavaliers)

Quatre dels últims sis guardons han estat per a ell. L'estrella dels Cleveland Cavaliers, segon classificat de la Conferència Est, busca igualar Michael Jordan amb el seu cinquè MVP. Els seus números són bons (25,8 punts, 7,3 assistències i 5,8 rebots), però perd la comparació amb ell mateix ja que ha tingut altres temporades millors. Fart de distincions individuals, el seu repte és fer campió l'equip de la seva terra.

4. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

Sense Kevin Durant, Russell Westbrook s'ha convertit en el líder dels Oklahoma City Thunder. El base presenta unes estadístiques espectaculars des de l'All-Star i acumula un grapat de triples-dobles, però és un dels jugadors que més errades (faltes i pilotes perdudes) comet en atac. La seva mitjana és de 27,3 punts, 8,7 assistències i 7,1 rebots. La franquícia ocupa la vuitena posició de la Conferència Oest.

5. Anthony Davis (New Orleans Pelicans)

Segurament els New Orleans Pelicans es quedaran sense disputar els 'play-off' pel títol, però la temporada d'Anthony Davis és espectacular. La seva aportació és decisiva tant en atac com en defensa. El pivot assegura 24,6 punts i 10,5 rebots per partit.

La NBA destaca a la seva pàgina web oficial els catalans Marc Gasol i Pau Gasol entre els deu jugadors amb opcions de rebre el guardó.

stats