• Barça: Satoransky (5), Laprovittola (18), Kalinic (2), Parker (19), Vesely (14) -cinc inicial-; Da Silva (8), Abrines, Brizuela (4), Hernangómez (16), Abrines, Jokubaitis (11) i Parra (5). Entrenador: Roger Grimau.
  • Baxi Manresa: Taylor (17), Badio (11), Vaulet (11), Robinson (14), Geben (14) -cinc inicial-, Steinbergs (3), Sagnia, Mawugbe (7), Williams (2) i Dani Pérez (12). Entrenador: Pedro Martínez.
  • Resultats parcials:  22-23 / 28-20 / 24-28 /28-20.
  • Àrbitres: García González, Calatrava i Cortés.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Martín Carpena. 10.423 espectadors.

El Barça va sobreviure a la millor versió del Baxi Manresa (102-91) i disputarà les semifinals de la Copa del Rei. Inspirat en la gesta del 1996, l'equip bagenc va portar el seu rival blaugrana fins al límit. El conjunt culer va aprofitar un tram final més efectiu per evitar la sorpresa i endur-se una eliminatòria que va posar en valor el gran nivell del bàsquet català.

"Hem fet un partit molt atractiu. El Baxi Manresa juga de meravella i estic molt content per haver guanyat el partit. Tots els jugadors han sumat", va opinar Roger Grimau, que va descartar Oriol Paulí i Michael Caicedo. Nico Laprovittola va sumar 18 punts i 8 assistències. "Ha sigut un partit molt dur contra un equip que està jugant molt bé. Hem fet les coses bé en el moment correcte, hem sigut intel·ligents en els últims cinc minuts", va reconèixer l'escorta argentí.

El Barça va dominar el rebot contra un rival molt incòmode. A més, l'equip blaugrana va sumar gairebé la meitat dels seus punts (50) des de dins de la pintura. Jabari Parker (19 punts) va fer un partit capicua: va aparèixer de manera decisiva tant en la primera meitat com en el tram final. Willy Hernangómez, que va sumar 16 punts i 10 rebots en tan sols 16 minuts, també va ser molt productiu.

El Baxi Manresa tornarà a casa amb la personalitat intacta. "Hem jugat al límit i hem d'estar satisfets. Hem perdut alguna pilota, però el nostre estil comporta riscos", va analitzar Pedro Martínez, que va tenir la baixa de Dani Garcia. La proposta del conjunt bagenc va ser molt atrevida. Brandon Taylor (17 punts) i Devin Robinson (14 punts) van oferir un rendiment extraordinari contra rivals amb salaris molt superiors.

El primer quart del Baxi Manresa va ser tota una declaració d'intencions. L'equip bagenc va exhibir la seva habitual velocitat per posar contra les cordes un Barça que va arribar a perdre per vuit punts de diferència (9-18). Animat per la seva bona punteria des de la línia de tres punts, el conjunt manresà va imposar el seu guió de partit durant un primer quart engrescador (22-23).

La defensa culer va millorar durant el segon quart. Grimau va saber aprofitar la producció de Willy Hernangómez i Oscar da Silva per obrir una escletxa de deu punts en el marcador (50-40). Sense dominar el rebot i amb baixos percentatges de tir, el joc del Baxi Manresa va anar perdent efectivitat al Martín Carpena.

La lluita interior va marcar el partit

Tot i tenir una rotació més curta, el Baxi Manresa va jugar amb més ritme i va aconseguir capgirar el marcador (54-56). Com diumenge, quan els dos equips es van enfrontar al Nou Congost, el partit va arribar empatat als últims cinc minuts (83-83). La fiabilitat més gran del Barça en el tram decisiu va decantar una balança molt igualada. L'equip blaugrana es va apuntar un parcial final de 19-8 contra un adversari que, a diferència de fa dos anys, tornarà a casa amb l'orgull intacte.

Si el Reial Madrid es va aferrar dijous a Facu Campazzo per desactivar l'UCAM Múrcia, el Barça va recórrer a Nico Laprovittola i Jabari Parker per evitar una decepció majúscula. La seva bona lectura final va estripar el guió d'un rival admirable que va jugar al límit de les seves possibilitats.

Últim escull abans de la final

El rival del Barça a les semifinals pel títol (21 h, Movistar) serà el Lenovo Tenerife, que es va desfer de l’Unicaja (83-91). L’altra semifinal la disputaran el Reial Madrid i el València Basket (18 h, Movistar).