Bàsquet - Copa del Rei

El Barça despentina el Baxi Manresa (107-70)

La voracitat competitiva del vigent campió apaga l’alegria d’un equip bagenc desanimat per la superioritat blaugrana

4 min
Nikola Mirotic i Chima Moneke

BarcelonaUn Barça sòlid va acabar amb el somni del Baxi Manresa a la Copa del Rei (107-70). L’equip blaugrana, que disputarà les semifinals contra l’UCAM Múrcia, va recuperar un desavantatge de 12 punts contra un rival bagenc la contundent derrota del qual no va fer justícia a la seva bona trajectòria. El conjunt culer es va venjar de les dues derrotes d’aquesta temporada amb un triomf inapel·lable. L’eliminatòria de quarts de final va ser d’un nivell ofensiu majúscul i va servir per posar en valor la candidatura culer a revalidar el títol.

Sarunas Jasikevicius va recuperar Àlex Abrines, que va debutar aquesta temporada. “M’ha faltat ritme, però he intentat ajudar el meu equip”, va dir l’aler mallorquí. "El meu equip m'ha encantat", va reconèixer l’entrenador lituà, que va tenir les baixes de Cory Higgins i Pierre Oriola.

Les 19 pèrdues de pilota van ser una llosa per al Baxi Manresa. "Ha sigut dur perquè han sigut superiors. Nosaltres hem de seguir el nostre camí. Els jugadors han fet el que han pogut", va analitzar Pedro Martínez, que va poder comptar amb Juampi Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako.

El Barça va començar l’eliminatòria de quarts de final castigant la posada en escena del Baxi Manresa amb dos triples, però la reacció de l’equip bagenc va ser explosiva. Bones defenses i ràpides transicions per apoderar-se del ritme de joc i sumar punts fàcils (6-18). Pedro Martínez va accentuar l’adrenalina dels seus jugadors apostant per atacs molt ràpids que van evidenciar que la defensa culer perd fiabilitat contra possessions curtes. Brandon Davies, que va saltar al parquet per les dues faltes que Sertac Sanli va cometre en tan sols 90 segons, va anotar 8 punts durant un primer període apassionant (22-26).

Jugant sense pivot, el Barça va apoderar-se de la iniciativa del joc a l’inici d’un segon període en què l’aportació de Nikola Mirotic i Dante Exum va ser clau per capgirar el marcador (44-35). La fiabilitat en el tir culer va millorar i, sense possibilitat de rebot, el Baxi Manresa es va veure obligat a alentir el seu joc. Les tres faltes personals de Yankuba Sima i Luke Maye van alterar les rotacions del conjunt entrenat per Pedro Martínez, que va perdre pistonada amb el desgast del pas dels minuts. “El Barça ha canviat la defensa i ens ha tallat el ritme”, va analitzar el tècnic badaloní. La renda culer va créixer fins als 13 punts (50-37). “Amb els pas dels minuts hem trobat disciplina en el nostre joc”, va opinar Saras. El seu equip va anotar 30 punts durant un segon període en què tan sols va perdre dues pilotes (52-42).

Yankuba Sima.

El Barça va jugar amb molta concentració. L’equip blaugrana va utilitzar un parcial de 9-0 per fer créixer la diferència fins als 19 punts (61-42) després del descans. Molt actiu en defensa i amb bona punteria en atac, el conjunt culer va despentinar un Baxi Manresa que va patir per contenir l’escletxa en el marcador. Sense dominar el ritme i superat en el rebot, el joc bagenc va perdre alegria i, per tant, eficàcia. La renda va ascendir fins als 35 punts a 10 minuts del final (88-53).

La voracitat ofensiva del Barça, que va anotar 88 punts en els primers 30 minuts, va ser majúscula. Amb el partit trencat, les defenses es van relaxar i el partit de quarts de final es va convertir en un intercanvi de cistelles.

Isaiah Taylor.

Sorpresa de l'UCAM Múrcia

L'UCAM Múrcia serà el rival del Barça a les semifinals del torneig (21.30 h, #Vamos). El conjunt entrenat per Joan Peñarroya va recuperar un desavantatge de 20 punts gràcies a un parcial de 21-0 a l’inici del tercer període, però no va saber completar la gesta amb una victòria (83-86). Klemen Prepelic, Sam Van Rossom i Bojan Dubljevic van fallar tres triples per forçar la pròrroga. "Ha sigut un partit increïble", va dir Sito Alonso.

L'altra semifinal la disputaran (18.30 h, #Vamos) el Reial Madrid i el Lenovo Tenerife, que dijous va ser el botxí del Joventut de Badalona. Ferran Bassas va acabar l'eliminatòria amb molèsties a la mà i va haver de renunciar a la convocatòria de la selecció espanyola.

Helena de Puig amb la seva cosina

De Boston a Granada gràcies a una passió familiar

Helena de Puig és una prestigiosa científica manresana que viu a Boston. Habitualment segueix els partits del Baxi Manresa a través de les retransmissions de Carles Jódar (Ràdio Manresa - Cadena SER), però la històrica classificació per disputar la Copa del Rei la va empènyer a volar fins a Granada. “Vaig sortir de Boston dimecres al matí i dijous a la tarda ja hi era. És un viatge de tan sols cinc dies, però l’ambient és extraordinari. Hem aprofitat l’excusa per retrobar-nos amb una bona part de la família”, diu a l’ARA. Des de Harvard, De Puig s’ha convertit en tota una autoritat internacional en l’àmbit de la recerca. “Les coses de casa les valores més quan ets fora i el Baxi Manresa n’és una. Seguir els partits de l’equip és una manera de sentir-te a casa, perquè sé que la meva família també els segueix. La bona trajectòria del club fa molta il·lusió. Manresa és una ciutat molt petita comparada amb la resta de rivals i aquesta temporada estem fent molt bé les coses”, assegura.

stats