Bàsquet - Copa del Rei

La Penya es queda a un pam d'una remuntada impossible (62-64)

El Joventut recupera un desavantatge de 17 punts, però acaba perdent contra el Lenovo Tenerife

3 min
Pau Ribas

BarcelonaEl bàsquet va oferir la seva versió més cruel amb un Joventut de Badalona que va quedar eliminat de la Copa del Rei després de recuperar un desavantatge de 17 punts contra el Lenovo Tenerife (62-64). La Penya es va quedar a un pam d'una remuntada heroica a Granada. Un triple a 42,8 segons del final de Sasu Salin, que havia fallat els llançaments anteriors, va acabar amb les opcions d'un conjunt badaloní que va lluitar amb més coratge que encert.

"L'esforç ha sigut molt gran. És una llàstima, un aprenentatge", va analitzar Carles Duran, entrenador d'un equip verd-i-negre que va perdre contra un rival que li té agafada la mesura i que en tan sols sis dies l'ha guanyat dues vegades. La Penya va malbaratar els 30 primers minuts d'una eliminatòria de quarts de final massa injusta amb la seva trajectòria.

La Penya va trigar en ser reconeixible a Granada. L'equip verd-i-negre tan sols va anotar 23 punts en uns primers 20 minuts en què no va trobar el seu ritme de joc habitual. El conjunt català va trigar 14 minuts en anotar el seu primer triple i 17 en completar la seva primera situació de contraatac. Un malson inesperat. Ni una vegada va aconseguir anar a la línia de tirs lliures durant una primera meitat per oblidar. El Lenovo Tenerife, en canvi, va treure un gran rèdit de la seva punteria des de la línia de tres punts per construir-se una diferència de 16 punts tot just començar (15-31). Com si hagués perdut de cop les seves virtuts habituals, el Joventut es va donar cops de cap contra un rival més ben posicionat (23-36).

Celebració de Dejan Todorovic

Els jugadors verd-i-negres van trigar a presentar-se al càsting d'herois per a la remuntada. La Penya, que va fallar 15 dels primers 16 triples que va intentar, no va trobar cap argument fiable al qual aferrar-se durant un tercer quart en què la renda canària va créixer fins als 17 punts (34-51). Incòmode amb el criteri arbitral i sense confiança en el seu tir, el Joventut es va aferrar a la defensa per acostar-se en el marcador. El Joventut va fer el canvi mental que necessitava. La reacció verd-i-negra va arribar en forma d'un parcial de 18-4 i va servir per obrir un escenari nou a cinc minuts del final (52-54).

El Lenovo Tenerife va perdre pistonada i la Penya va capgirar el marcador a un minut del final amb tres tirs lliures de Joel Parra, un noi del planter que és més verd-i-negre que el pal de la bandera (59-57). Sasu Salin va tornar a avançar l'equip canari amb un triple (59-60). Ferran Bassas, Vladimir Brodziansky i Guillem Vives no van tenir encert en la rèplica des de la línia de 6,75 metres. Gio Shermadini no va perdonar des de la línia de tirs lliures. "Som el típic equip que quan té el partit controlat comet errades, però hem aconseguit jugar amb molta experiència", va opinar Txus Vidorreta, entrenador del Lenovo Tenerife.

Guerschon Yabusele

El Madrid evita un disgust

El Reial Madrid va patir per eliminar el Río Breogan (73-67). Tot i arribar a tenir un avantatge de 15 punts, l'equip blanc no va tenir un tram final de partit plàcid. Guerschon Yabusele (17 punts) va ser el màxim anotador del conjunt entrenat per Pablo Laso. Thomas Heurtel i Edy Tavares també van tenir una actuació destacada.

stats