Eurobàsquet 2015
Esports Bàsquet 10/09/2015

Espanya no falla contra Alemanya i disputarà els vuitens de final de l'Eurobàsquet (76-77)

Dennis Schröder ha fallat un tir lliure a 3,8 segons del final que hauria enviat el partit a la pròrroga

Pau Ribas / EFE

BarcelonaLa selecció espanyola no ha fallat, ha superat Alemanya i disputarà els vuitens de final de l'Eurobàsquet (76-77). Pau Gasol (16 punts i 11 rebots), Sergio Rodríguez (19 punts) i Pau Ribas han tingut una actuació destacada contra un dels equips amfitrions. Dennis Schröder ha fallat un tir lliure a 3,8 segons del final que hauria enviat el partit a la pròrroga.

Fernando San Emeterio ha substituït Rudy Fernández, amb problemes físics, al cinc titular d'un partit que ha començat amb constants canvis en el marcador. Alemanya ha arribat a tenir una renda de quatre punts (22-18), però Espanya ha reaccionat amb un parcial de 2-12 (24-30). Pau Gasol i Pau Ribas han estat els jugadors més regulars d'un combinat de Sergio Scariolo que ha arribat al descans amb un avantatge de tres punts (38-41).

La selecció espanyola ha aprofitat el cansament d'Alemanya, que dimecres va disputar una pròrroga, i ha obert escletxa en el marcador durant un tercer període en què ha aconseguit una renda de 12 punts (48-60). Sergio Rodríguez ha liderat els millors minuts d'Espanya, que tan sols ha permès el rival anotar 10 punts en 10 minuts.

Tot i arribar a perdre per 13 punts de diferència (50-63), Alemanya no s'ha rendit i ha intentat la remuntada en uns últims minuts molt emocionants en què s'ha arribat a situar a un punt (72-73). Sergi Llull ha certificat el triomf amb quatre tirs lliures anotats.

Amb 74-77, Dennis Schröder ha forçat una falta personal de tres tirs lliures a 3,8 segons del final, però el jugador de la NBA ha fallat un llançament que hauria enviat el partit a la pròrroga.