Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 07/09/2011

Pau Gasol 'ressuscita' per aconseguir la victòria contra Alemanya (68-77)

L'actuació de l'aler-pivot dels Lakers, que s'ha sabut sobreposar a la lesió al turmell esquerre amb 19 punts en la segona meitat, ha estat clau

àlex Gozalbo
1 min
Pau Gasol i Dirk Nowitzki.

BarcelonaLa selecció espanyola ha superat Alemanya (68-77) en el primer partit de la segona fase de l'Eurobàsquet de Lituània. L'actuació de Pau Gasol, que s'ha sabut sobreposar a la lesió al turmell esquerre amb 19 punts en la segona meitat, ha estat clau. A més, el seu germà, Marc Gasol, ha sumat 24 punts.

Pau Gasol i Dirk Nowitzki, que ha sumat 19 punts i 7 rebots, no coincidien en una pista de bàsquet des que els Mavericks de l'alemany van eliminar els Lakers del català en les semifinals de la Conferència Oest (0-4) de la NBA.

L'aler-pivot català, que ha fallat els quatre primers tirs que ha intentat, ha tingut una aportació decisiva en els primers minuts del tercer quart, quan 10 punts seus han animat la selecció espanyola, que ha assolit una renda de 9 punts (41-50).

Alemanya ha sabut reaccionar, situant-se per davant del marcador en el darrer període, però en la recta final la selecció espanyola s'ha mostrar més encertada. Pau Gasol ha acabat el partit amb 19 punts, tots aconseguits en la segona meitat.

La selecció espanyola tancarà la segons fase de l'Eurobàsquet jugant aquest divendres (14.30 hores) contra Sèrbia, botxí de l'equip que entrena Sergio Scariolo en el darrer Mundial, i diumenge (17 hores) contra França. Tan sols quatre dels sis equips de cada grup es classificaran per als quarts de final.

stats