Esports Bàsquet 22/02/2015

El Madrid reedita el títol de la Copa del Rei de bàsquet (71-77)

La final s'ha decidit en els últims segons

Tomas Satoransky / EFE

Enviat especial a Las PalmasEl Reial Madrid ha reeditat aquest diumenge el títol de la Copa del Rei de bàsquet després de superar el Barça a la final (71-77). Tot i no estar encertat en el tirs de tres punts, l'equip blanc ha sabut aturar l'impacte d'Ante Tomic (25 punts i 11 rebots) en uns moments decisius en què el conjunt culer s'ha quedat sense arguments ofensius. Rudy Fernández (16 punts) ha estat designat com a millor jugador del partit.

Sense la millor versió de Joan Carles Navarro i Marcelinho Huertas, dos dels jugadors que més protagonisme han tingut en els últims títols del Barça, Xavi Pascual s'ha vist obligat a augmentar el protagonisme de jugadors exteriors com Tomas Satoransky, Brad Oleson o Àlex Abrines. Tot i sortir com a titular, Mario Hezonja s'ha quedat sense disputar la segona meitat.

La final ha començat sense l'encert en el tir exterior que els dos equips van mostrar en les respectives semifinals. Pablo Laso ha buscat la regularitat en el joc mantenint tres dels seus titulars, Sergi Llull, Rudy Fernández i Gustavo Ayón, durant molts minuts en pista, però els primers avantatges han estat per a l'equip blaugrana (21-18).

Els àrbitres han perdut el control del partit al començament del segon període, quan els dos equips s'han distret amb les seves decisions. Ante Tomic, que ha anotat 13 punts durant el segon període, ha agafat el comandament del partit i el Barça ha aconseguit una renda de set punts (42-35). Tres errades de concentració, però, han provocat que el Madrid pogués respirar tranquil abans d'arribar al descans (42-41).

Rudy Fernández ha sostingut el joc del Madrid durant els primers minuts del tercer quart, quan el Barça ha aconseguit una renda de cinc punts (52-47). L'equip blanc ha mantingut el seu ritme anotador, però ha millorat la seva defensa i l'equip blaugrana ha començat a patir. Un parcial de 5-17 ha capgirat el marcador al final del període (57-64).

Amb Tomas Satoransky necessitat de descans i Marcelinho Huertas sense confiança, Xavi Pascual ha arriscat col·locant Joan Carles Navarro de base a sis minuts del final, quan el Barça perdia per quatre punts de diferència (63-69). L'equip blaugrana ha aconseguit empatar el marcador a dos minuts del final (71-71), quan Sergi Llull ha estat sancionat amb una tècnica.

Dos tirs lliures de Felipe Reyes i una cistella de Sergio Rodríguez han sentenciat el triomf blanc. Àlex Abrines ha fallat l'últim atac i Andrés Nocioni ha arrodonit el marcador amb dos tirs lliures més.