Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet 13/02/2021

Dotze músics, una partitura (77-68)

El joc col·lectiu del Barça aclapara el Baskonia

i
Àlex Gozalbo
2 min
Kyle Kuric

BarcelonaEl Barça ha acceptat el desafiament del Madrid, ha superat el TD Systems Baskonia i aquest diumenge disputarà la final de la Copa del Rei. L’equip blaugrana ha recuperat durant 30 minuts la seva versió més sòlida per esborrar les virtuts del conjunt basc i assegurar-se la classificació. La reacció del rival ha arribat massa tard. El domini en el rebot ha estat decisiu en una tarda en què els culers han exhibit la seva versió més col·lectiva. Sarunas Jasikevicius ha fet útils els seus 12 jugadors.

Àlex Abrines, que ha anotat els 6 triples que ha intentat a la fase final de Madrid, Cory Higgins, Nikola Mirotic i Kyle Kuric vhan sigut alguns dels noms propis de la victòria del Barça. "Tothom ha aportat coses i això és important quan has de jugar tres partits en tres dies", ha reconegut Jasikevicius. "Em trobo bé, he arribat amb les cames fresques i estic jugant amb confiança", ha dit Abrines.

El Barça tenia apresa la lliçó d'ahir divendres i ha començat la semifinal amb la concentració necessària. L’equip blaugrana ha dominat el rebot i ha gestionat amb encert el joc estàtic. Sense poder córrer, el Baskonia ha patit per oferir la seva proposta habitual. El conjunt basc tan sols ha repartit una assistència en els primers 20 minuts i la seva aportació ofensiva ha anat lligada a la inspiració de Pierriá Henry.

Jasikevicius ha canviat el pla de partit respecte al que va utilitzar contra l’Unicaja i ha introduït en la rotació Leandro Bolmaro, que s'ha concentrat en la defensa de Luca Vildoza. L’esforç al darrere ha servit per ennuegar l’atac d’un adversari que no es s'ha trobat còmode sobre el parquet. El Barça ha sabut trobar millors posicions de llançament que el rival des de la línia de 6,75 metres. L’equip blaugrana ha tancat el segon període amb quatre triples que han fet créixer la seva renda fins als 11 punts (38-27).

L'avantatge culer ha arribat als 17 punts durant el tercer quart (57-40). Els jugadors del Barça han fet una excel·lent ocupació d’espais en atac, circumstància que els ha ajudat molt a endreçar les estratègies ofensives i a dificultar els moviments defensius del TD Systems Baskonia. El vigent campió de la Lliga Endesa s'ha aferrat a la feina interior de Tonye Jekiri per intentar reduir la diferència blaugrana.

Tot i començar els últims deu minuts amb un desavantatge de 17 punts (64-47), el Baskonia s'ha aferrat al caràcter que tots els equips de Dusko Ivanovic desprenen per ajustar el marcador i endarrerir la celebració del Barça. Un parcial de 5-18 ha ressuscitat el conjunt basc. La diferència del conjunt català ha minvat fins als quatre punts a tres minuts i mig del final (69-65), però un parcial final de 8-3 ha apagat l'ensurt. "Al final ens ha faltat concentració. Ja estàvem pensant en la final d'aquest diumenge", ha opinat Jasikevicius. "No m'han agradat els primers 20 minuts, en què hem tingut massa dubtes i poca consistència. En la segona meitat hem fet el nostre joc", ha resumit Ivanovic.

stats