Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 22/04/2021

Estrena amb patacada (74-76)

El Barça remunta 17 punts, però perd contra un Zenit liderat per Kevin Pangos

i
Àlex Gozalbo
3 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaEl Barça va començar els quarts de final de l’Eurolliga perdent contra el Zenit de Sant Petersburg (74-76). L’equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 17 punts, però no va ser capaç de completar la reacció. Una cistella de Kevin Pangos, el gram heroi del rival rus, va decidir el partit ja que Cory Higgins va fallar un triple en la possessió final del conjunt català. “Hem cregut en les nostres oportunitats i hem sumat una victòria molt important. És gairebé impossible guanyar-li tres partits al Barça, però ho intentarem”, va analitzar Xavi Pascual, que va tenir la baixa de Mateusz Ponitka.

La primera meitat del partit va ser un malson per al Barça, que no va saber desactivar la defensa del Zenit. L’equip blaugrana va perdre més pilotes del que és habitual i els seus percentatges de tir van ser molt baixos. Incapaç de trobar bones posicions de llançament, les errades es van repetir amb impotència contra un rival endreçat amb les idees molt clares. Liderat per Kevin Pangos, el conjunt rus va arribar a tenir una diferència de 17 punts (29-46) durant un segon període en què els locals tan sols van poder anotar 13 punts i mai es van sentir còmodes (34-48). “Durant els primers 20 minuts no hem estat agressius en defensa i no hem seguit les nostres normes. En atac, hem jugat individualment”, va lamentar Jasikevicius.

La reacció del Barça es va produir durant un tercer quart en què la defensa de Víctor Claver i Ádám Hanga va aconseguir limitar la creació de joc ofensiu de Pangos. La diferència visitant es va anar reduint i els punts de Kyle Kuric i Brandon Davies, ja en l’últim període, van servir per igualar el marcador. L’equip blaugrana va aconseguir liderar el resultat durant uns segons (72-71), però un triple de KC Rivers i una cistella de Pangos van convertir-se en una llosa per al conjunt català.

Massa nerviós, el Barça no va saber tancar la remuntada i l’última possessió local va acabar amb un mal llançament de tres punts de Higgins en una nit en què Pau Gasol, que va ser titular, tan sols va disputar 4:46 minuts de joc. El partit exigia defensa i Jasikevicius va apostar per un altre estil de jugadors per intentar robar-li la iniciativa al Zenit de Sant Petersburg.

La defensa visitant va rebaixar l’anotació del Barça i la va deixar en 74 punts, un de les claus que els dos entrenadors havien avançat que seria decisiva. L’equip blaugrana tan sols va repartir 15 assistències en una nit en què el seu joc col·lectiu no va ser brillant. Davies, que va acabar amb 18 punts i 9 rebots, van ser un dels pocs jugadors culers que va tenir bones estadístiques. El Zenit va rebaixar molt el nombre de llançaments de tres punts del conjunt culer.

“Ells han aconseguit reaccionar i aixecar el nivell defensiu durant la segona meitat, però hem sabut mantenir-nos en el partit i sumar un triomf important”, va dir Kevin Pangos, que va sumar 19 punts i 9 assistències contra el seu exequip. La inesperada derrota del Barça obliga el Barça a reaccionar. El segon partit de l’eliminatòria, prevista al millor de cinc partits, es jugarà demà (21 h, DAZN) i tornarà a tenir el Palau Blaugrana com a escenari.

Julia Reisingerova

Derrota de l’Spar Girona (64-73)

L’Spar Girona va perdre ahir contra el València Basket el primer partit de la semifinal de la Lliga Femenina Endesa (64-73) i dissabte haurà de recuperar un desavantatge de nou punts a la Fonteta per classificar-se per disputar la final de la competició. L’equip entrenat per Alfred Julbe no va poder mantenir una diferència inicial de 10 punts.

stats