Bàsquet
Esports Bàsquet 25/05/2018

Catalunya reapareix amb la il·lusió intacta (83-57)

La selecció engresca amb un estil de joc ràpid i atrevit que connecta amb els aficionats

i
àlex Gozalbo
2 min
Queralt Casas

GironaSis anys després de disputar el seu últim partit, la selecció catalana femenina va reaparèixer ahir amb la il·lusió intacta. El combinat va engrescar 2.100 espectadors a Fontajau, on es va viure una gran festa del bàsquet. Girona va disfrutar amb la victòria contra Montenegro (83-57), però sobretot amb el joc d’un equip que no va tenir res a envejar a altres conjunts europeus.

Tot i les quatre baixes ja sabudes i tan sols haver disposat de dos entrenaments per preparar el partit, el combinat entrenat per Fabián Téllez va transmetre molt bones sensacions amb una defensa molt activa i un estil de joc ràpid i atrevit que va connectar amb els aficionats. Les jugadores catalanes es van prendre l’amistós amb Montenegro de manera molt seriosa i van aprofitar l’esdeveniment per reivindicar-se internacionalment.

Queralt Casas va ser designada millor jugadora d’un partit que no es va decidir fins a l’últim quart, quan Montenegro no va poder seguir el ritme de les locals, i que va comptar amb tots els ingredients d’un bon espectacle.

“Tenim unes seleccions preparades”

La llotja de Fontajau va comptar amb Roger Torrent, president del Parlament. Durant el partit es van escoltar càntics demanant la llibertat dels presos polítics i la independència de Catalunya. “Ha costat molt, però hem vist un bon partit de la selecció catalana. Espero no haver d’esperar tant per veure’n un altre”, va explicar Joan Fa, president de la Federació Catalana (FCBQ). “Feia molts anys que no teníem un partit de la selecció catalana de bàsquet i la gent hi ha respost molt bé. Tenim unes seleccions preparades, però últimament costa veure-les competir tant com ens agradaria”, va opinar Gerard Figueras, secretari general de l’Esport.

Homenatge a les seleccions inferiors

La FCBQ va aprofitar el partit per homenatjar les seves seleccions inferiors, que un any més han sabut combinar amb èxit la feina formativa amb l’exigència competitiva.

stats