Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 15/04/2018

Un futur més verd que negre

El millor Divina Seguros Joventut de la temporada agafa embranzida (84-56)

i
àlex Gozalbo
2 min
Nico Laprovittola i Tomasz Gielo

BadalonaFesta grossa a Badalona. El millor Divina Seguros Joventut de la temporada va passar per sobre del RETAbet Bilbao Basket (84-56) i va sumar la tercera victòria en els últims quatre partits. L’equip verd-i-negre, que va recuperar un basket average negatiu de 25 punts a un rival directe en la lluita per evitar el descens, ha agafat embranzida. El conjunt català va abandonar l’última posició de la classificació perquè el Reial Betis Energía Plus va perdre contra el San Pablo Burgos (96-101).

L’exhibició de Nico Laprovittola (22 punts, 10 assistències i 6 faltes rebudes) va tornar a ser definitiva. El base va ser acomiadat amb crits de “MVP, MVP”. “El nostre equip està molt unit i la gent està amb nosaltres. Això ens pot ajudar a aconseguir el nostre objectiu. Queden molts partits i hem de seguir lluitant de la mateixa manera. Si podem divertir-nos com hem fet contra el Bilbao seria grandiós”, va sentenciar el director de joc argentí. Tomasz Gielo (18 punts) va ser el seu millor ajudant. “Hem fet un partit molt bo. El repte de salvar l’equip és molt complicat, però ara estem disfrutant amb el joc”, va assegurar el polonès.

Carles Duran ha aconseguit capgirar la mentalitat de la Penya. “El Palau Olímpic ha entès com estem i ens ha ajudat. Hem sortit amb bona mentalitat, fent les coses bé. La defensa ens ha ajudat. Ens queden sis partits i el camí encara és llarg”, va dir el tècnic, que va tornar a deixar Sergi Vidal sense jugar. “Per a nosaltres cada victòria és vital. L’equip no ha deixat de fer bé les coses. La clau és no obsessionar-nos per la classificació i el calendari. Tinc la sensació que hem inflat el flotador. La gent creu que podem tirar endavant. Guanyar et fa somriure, però l’equip treballa bé des del primer dia. Aquest equip fa molt bé les coses per competir. L’equip ha patit molt i ara veu la llum. Els jugadors hi van com bojos”, va afegir.

La primera part de l’equip verd-i-negre va ser brillant i durant dos quarts va oblidar la condició de cuer. El RETAbet Bilbao Basket va començar el partit molt desencertat. L’equip basc, que va fallar 16 dels primers 18 tirs que va intentar, tan sols va poder anotar 4 punts en els primers 12 minuts de joc. Animada pel seus bons percentatges de tres, la Penya va construir una diferència de 21 punts (37-16) durant un segon període que es va acabar amb una millora visitant (37-24).

Nico Laprovittola

El rival de la Penya va fiar la seva sort a les accions d’Àlex Mumbrú al pal baix. Però un parcial de 16-0 va disparar les opcions del Divina Seguros Joventut, que va tancar el tercer període amb una diferència de 25 punts i va començar a pensar en el basket average (61-36). La renda local va arribar a ser de 27 punts (63-36) a l’inici del quart període, quan els dos equips van tenir clar qui seria el guanyador del partit i van començar a pensar en la diferència de punts final. Nico Laprovittola va anotar 11 dels seus 22 punts en un últim quart memorable. Al final, 84-56.

stats