Esports Bàsquet 14/09/2014

Els Estats Units esborren Sèrbia i es pengen el seu cinquè or mundial (129-92)

L'equip nord-americà augmenta l'escletxa amb la resta de rivals

Els Estats Units, campions de la Copa del Món / AFP PHOTO

BarcelonaEls Estats Units han destrossat Sèrbia (129-92) al Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid, on s'han penjat el seu cinquè or mundial amb una superioritat tan gran que ha ridiculitzat l'adversari. Tot i la seva joventut i manca d'experiència internacional, el conjunt nord-americà ha completat un torneig perfecte en què cap rival ha aconseguit arribar a l'últim període amb opcions de victòria.

Kyrie Irving (26 punts amb 6/6 en triples) i James Harden (23 punts) són alguns dels jugadors que han destacat.

Sèrbia ha començat bé la final de Madrid i ha obtingut una renda de vuit punts (7-15), però la selecció dels Estats Units ha reaccionat amb un parcial de 15-0 en tan sols 141 segons que ha destrossat el partit pel títol (22-15). La demostració de força ha estat descomunal.

La primera meitat de l'equip nord-americà ha estat antològica, el resum perfecte d'una feina ben feta. Mike Krzyzewski i els seus ajudants han preparat bé el partit i han detectat una debilitat defensiva del rival serbi en el perímetre. Els seus jugadors l'han atacar, anotant 11 dels primers 15 triples que han intentat. Entre Kyrie Irving i James Harden han sumat 35 punts en 20 minuts. Una festa.

La selecció dels Estats Units també ha estat un exemple de feina defensiva, pressionant bé les línies de passada, obligant el rival a fer llançaments no desitjats i dominant amb autoritat el rebot. L'exhibició, una delícia per als espectadors neutrals, ha provocat que la renda nord-americana arribés als 30 punts (65-35) abans del descans (67-41).

La segona meitat ha estat un tràmit per als dos equips, que ja havien fet la seva feina. Un, assegurant-se l'or. L'altre, tornant a casa amb una plata que aquest dilluns serà celebrada com un títol. Durant molts minuts els dos finalistes s'han conformat amb intercanviar cistelles.

Els Estats Units han començat l'últim període amb un avantatge de 38 punts (105-67). La renda ha arribat a ser de 40 punts (117-77), però l'equip serbi ha tret l'orgull i ha maquillat el marcador.

Els aficionats que han presenciat la final han tornat a demanar la dimissió de Juan Antonio Orenga, seleccionador espanyol.