Esports Bàsquet 03/12/2021

El debut de Marc Gasol omple Fontajau d'il·lusió (89-47)

El pivot català lidera la victòria del Bàsquet Girona contra el Levitec Osca

Marc Gasol

BarcelonaFontajau va viure un dia que serà explicat de generació en generació. El debut de Marc Gasol va animar el Bàsquet Girona, que va superar el Levitec Osca La Magia (89-47) i va trencar una ratxa negativa de set derrotes consecutives a la LEB Or. El pivot català, que té un anell de campió de la NBA i dues medalles d’or mundials, va sumar 19 punts, 16 rebots i 7 faltes rebudes en 21,38 minuts de joc. En total, 39 de valoració. La festa va ser completa a les graderies, on més de 3.000 aficionats van inundar d’il·lusió el pavelló.

“Al principi m’he sentit una mica rovellat després de tant de temps sense competir, i amb la il·lusió, però he anat de menys a més: amb el pas dels minuts el cos s’ha sentit més còmode. L’equip ha defensat ben consistentment tota l’estona i amb aquest ambient és un luxe”, va dir Gasol, que va ser aclamat. El jugador, que va destacar la feina de Jordi Sargatal com a entrenador, s’ho va passar millor sobre el parquet que a la llotja. “És millor estar dins la pista perquè pots influir directament, pots ajudar en els dos costats de la pista. Crec que l’equip ha fet una gran tasca i el cos tècnic ens ha ajudat molt indicant-nos els punts forts del rival. Hem anat de menys a més i amb aquest ambient és molt més fàcil tot”, va opinar.

Després de 13 anys triomfant a la NBA, Gasol va fer un partidàs en el dia del seu debut amb el Bàsquet Girona, del qual és el president. El pivot va ser titular i la seva influència en el joc va ser decisiva, ja que els tiradors exteriors es van beneficiar de millors posicions per llançar. El primer quart es va resoldre amb un contundent 24-9 que va deixar molt tocat el cuer de la competició. La diferència local va créixer fins als 20 punts al descans (41-21).

Festa total

La segona part va ser una festa a Fontajau, on els aficionats locals es van divertir. El tercer quart va servir per accentuar les virtuts d’un Bàsquet Girona que necessitava deixar-se anar amb contraatacs, triples i esmaixades. El rival, desmoralitzat, es va sentir com els Washington Generals perseguint els Harlem Globetrotters. Quan va ser substituït a cinc minuts del final, Gasol va rebre l’ovació d’un públic que l’estima amb bogeria.

El següent partit del Bàsquet Girona, que encara està lluny de les posicions de play-off, arribarà divendres, quan l’equip català visitarà la pista de l’Easycharger Palència.