BÀSQUET
Esports Bàsquet 24/10/2019

"Després de 30 anys jugant a bàsquet, és un bon moment per finalitzar aquesta etapa": Jordi Trias anuncia la retirada

El jugador estava al Bàsquet Girona, club de la seva ciutat, on va també començar a jugar

Ara
2 min
Jordi Trias, amb el Bàsquet Girona

BarcelonaJordi Trias ha anunciat aquest dijous a les xarxes socials que es retira. "Després de 30 anys jugant a bàsquet, dels quals 20 han estat com a professional, crec que és un bon moment per finalitzar aquesta etapa. Realment és complicat fer-ho, mentre escric aquestes línies em sento estrany i nostàlgic, amb una sensació que no havia tingut abans", explica el jugador. Trias recorda els seus inicis en el món del bàsquet: "Escrivint, em venen records de la meva infància que pensava tenia del tot oblidats, records botant pel carrer mentre anava cap a casa, de quan es posava a ploure mentre estava llançant a la cistella del parc, i considerava que la pluja i arribar moll no era motiu suficient per treure’m de la pista ja que aquella il·lusió per jugar va aparèixer ben aviat".

Trias explica que les prioritats han canviat. Començant per la seva família, "que ha crescut els últims anys". "La retirada em dona la possibilitat d'estar més al seu costat", indica.

El jugador dona les gràcies a tots els clubs pels quals ha passat. "Començant pel Casademont Girona, aleshores l’equip de la meva ciutat, amb el qual vaig debutar a l’ACB davant la meva família i amics. Encara avui m’és impossible oblidar la pell de gallina que vaig sentir en el moment de trepitjar la pista per primer cop", explica, i passa pel Múrcia, abans de parlar del Barça, club al qual agraeix que li demostrés "que els somnis amb il·lusió i passió es poden fer realitat". "Sempre va ser emocionant vestir aquesta samarreta per tot el que representa, i és on vaig arribar al punt més àlgid de la meva carrera", comenta. "També poder jugar a un club històric com la Penya, que de ben segur té una de les millors canteres d’Europa", afegeix.

El repàs dels clubs passa per l'Andorra, el València, el Barça B (on diu que va ajudar amb la seva experiència "joves amb futur i ganes de triomfar"), el Manresa ("per un any inoblidable i molt emotiu acabat d'una manera perfecta aconseguint l'ascens a la Lliga ACB"), i acaba amb el Bàsquet Girona: "Per acabar jugant a casa meva, allà on tot va començar, i on segur que el club continuarà creixent i els gironins ens en sentim i sentirem molt orgullosos".

"Gràcies, Bàsquet, per ajudar-me a créixer i a agafar confiança en mi mateix per convertir-me en l’home i pare que soc avui", afegeix, i indica que el millor que s'emporta de tots aquests anys és "les persones excepcionals" que ha conegut, algunes d'elles ara "amics per a tota la vida".

stats