L’eficàcia del Baskonia anul·la la valentia de la Penya (96-87)

Un infal·lible equip basc elimina el Joventut

i
Àlex Gozalbo
Demetrius Jackson

BarcelonaLa samarreta inspirada en l’equipació de la històrica temporada 1989-90 i un bon joc col·lectiu no van servir perquè el Joventut de Badalona donés la sorpresa contra un TD Systems Baskonia molt sòlid (96-87). La Penya va perdre contra un rival que es va mostrar infal·lible i haurà de veure les semifinals des de Badalona, però l’equip verd-i-negre va deixar pinzellades del seu estil de joc desinhibit a Madrid. “Hem fet un esforç màxim. No ens agrada perdre, però hem intentat oferir la nostra imatge”, va analitzar Carles Duran, entrenador del conjunt badaloní.

El TD Systems Baskonia va completar una gran primera meitat contra un Joventut que mai es va rendir. L’equip basc va anotar 55 punts en uns primers 20 minuts en què va aprofitar els seus bons percentatges per arribar a dominar el marcador per 11 punts de diferència (43-32). L’engrescadora irrupció de Demetrius Jackson, que va anotar 11 punts en sis minuts i mig, va donar oxigen a un equip verd-i-negre que va patir per igualar el nivell físic del rival, especialment a prop de cistella (55-47).

Canvi defensiu per buscar la reacció

L’eliminatòria es va complicar molt quan la renda del Baskonia va arribar als 13 punts (64-51). Duran va sacsejar el ritme de partit amb atrevits canvis defensius, però l’equip basc va saber llegir les situacions en què tenia avantatge. Un parcial de 2-14 va ajustar el marcador (89-82), però el conjunt entrenat per Dusko Ivanovic no es va distreure i el triomf verd-i-negre es va convertir en una fita impossible.