Bàsquet
Esports Bàsquet 30/07/2023

Joel Parra: "Soc i sempre seré de la Penya, però ara toca defensar el Barça"

Jugador del Barça

3 min
Celebració de Joel Parra

ManresaDesprés de 18 temporades al Joventut, Joel Parra va decidir fa unes setmanes fitxar pel Barça. El club blaugrana va pagar la clàusula de la seva rescissió. L’aler, que dimarts va jugar amb la selecció catalana, es troba actualment concentrat amb la selecció espanyola per preparar la Copa del Món.

Quin Joel Parra ens hem d’imaginar al Barça?

— El Joel que ha jugat aquests anys a la Penya ha de ser el Joel que jugui al Barça. El que he fet jugant a la Penya és el que m’ha portat al Barça. És la meva essència. Tenir caràcter, aportar coses des de la defensa, rebotejar, córrer i donar energia. Això és el que m’ha portat a un club important com el Barça i és la mateixa imatge que s’ha de veure.

Passes de jugar l’Eurocup a l’Eurolliga.

— És un salt complicat que tindrà el seu temps d’adaptació, però en tinc moltes ganes. Crec que, pensant en mi, és el següent repte que havia d’afrontar com a jugador. Estic content i amb moltes ganes de començar a treballar amb l’equip.

Què et va semblar el comunicat oficial que va fer la Penya?

— És el comunicat que va decidir fer el club. Cadascú té la seva opinió, però estic una mica molest perquè soc un jugador de la casa que durant molts anys ho ha donat tot per la samarreta verd-i-negra. Saben que soc i sempre seré de la Penya. Jo respecto la seva opinió i no crec que s’hagi de posar més llenya al foc.

Joel Parra

Com portes la situació?

— Bé, soc una persona que porto bé aquests temes. Va ser una decisió complicada perquè feia molts anys que era al club que m’havia format com a jugador i com a persona. Sempre els tindré estima perquè gràcies a ells soc al Barça, un club que competeix per tot. Estic molt content pel nou repte. A més, podré seguir jugant a prop de la meva família i els meus amics. Soc una persona molt familiar. Agraeixo molt l’esforç que va fer la Penya, que va ser molt gran, però la decisió va ser més un tema esportiu que econòmic. Soc un jugador ambiciós i era el següent pas que havia de fer. És una millora molt gran. Tinc ganes de conèixer el cos tècnic i els companys i de posar-me a treballar.

¿Les crítiques dels aficionats com es gestionen?

— Hi ha de tot, persones que ho entenen i d’altres que no. Jo soc i sempre seré de la Penya, però ara toca defensar els colors del Barça, una samarreta que també estic orgullós de defensar. Quan torni a Badalona, hi haurà gent que em xiuli i gent que no. Suposo que serà difícil, però al mateix temps serà maco.

Joel Parra durant el partit de la selecció catalana

Quan vas tenir les primeres notícies del Barça?

— Deu fer dues o tres setmanes que el Barça va contactar primer amb la Penya i després, a través del meu agent, amb mi. Fins al dia que vaig signar el contracte no havia parlat amb ningú del Barça. Va ser una decisió complicada perquè és passar del club de la teva vida a un club més gran, més ambiciós. Crec que és la decisió correcta per seguir millorant.

Serà estrany veure't de blaugrana.

— Ara estic amb Ricky Rubio a la selecció espanyola i tinc algunes preguntes per fer-li. Si em dona consells, els escoltaré, perquè els primers dies em sentia estrany. Tinc ganes de tornar tota la confiança rebuda i de fer bé les coses. Tinc moltes ganes de veure ja el Palau Blaugrana ple.

Com afrontes el repte de la Copa del Món?

— Després de l’Eurobàsquet arriba un repte nou, que encara serà més gran. Tinc moltes ganes de treballar amb els meus companys de la selecció espanyola i de fer-me un lloc en la llista final de 12 jugadors. Vull competir al màxim i deixar la selecció espanyola el més a dalt possible.

Dimarts vas jugar amb la selecció catalana a Manresa. Com va anar l’experiència?

— Jugar amb la selecció catalana va ser una experiència molt bona, una festa. L’ambient al Nou Congost va ser molt bo i vam poder competir bé contra un rival molt potent com l’Argentina. El nivell és molt gran i així ho demostren les seleccions inferiors quan disputen campionats d’Espanya. Tenim jugadors de nivell i, en cas de competir internacionalment, seríem una selecció que competiria bé i que donaria alguna sorpresa.

stats