Esports Bàsquet 10/09/2022

La pissarra de Sergio Scariolo rescata Espanya (102-94)

L'estratègia defensiva de l'entrenador italià treu de polleguera Lituània

Rudy Fernández

BarcelonaLa pissarra de Sergio Scariolo torna a contradir els pronòstics. L'atrevida estratègia defensiva de l'entrenador italià va animar la selecció espanyola, que va eliminar Lituània i disputarà els quarts de final de l'Eurobàsquet (102-94). El tècnic va sorprendre el rival amb una zona mixa. El partit es va decidir en el temps extra.

L'heroi de la nit va ser Lorenzo Brown. El base, que no parla castellà i que va aconseguir la nacionalització gràcies a una polèmica carta de naturalesa, va anotar 28 punts contra un rival que va malbaratar un avantatge d'onze punts. L'altre protagonista del triomf de la selecció espanyola va ser Willy Hernangómez. Sense encert en el tir exterior, la clau va ser la defensa dissenyada per Sergio Scariolo

Espanya va començar l'eliminatòria amb solvència (27-20). El pas dels minuts va servir perquè el rival anés desxifrant les trampes tàctiques del tècnic italià i, al mateix temps, perquè el seu joc ofensiu guanyés solidesa (40-45). Molt conscient de les seves virtuts, Lituània va assolir una diferència d'onze punts que va desmoralitzar una selecció espanyola més inexperta que de costum (47-58). El duel entre el blaugrana Rokas Jokubaitis i Lorenzo Brown va guanyar protagonisme amb el pas dels minuts.

Tot i les seves carències, Espanya va recuperar la iniciativa i va saber accentuar la personalitat defensiva per arribar als últims segons amb avantatge en el marcador (81-83). Però una cistella d'Iggy Brazdeikis sobre la botzina va enviar el partit a la pròrroga (83-83).

Al temps extra, la selecció espanyola va prendre millors decisions i es va assegurar la victòria contra un rival que es creia superior. Tot i la seva inexperiència i joventut, el combinat entrenat per Scariolo va treure el caràcter competitiu per enviar Lituània cap a casa. "Ningú creia en nosaltres", va deixar anar Juancho Hernangómez.

Celebració de França

França sua la cansalada

França, que va remuntar un partit difícil contra Turquia (86-87); Eslovènia, que va eliminar Bèlgica (88-72); i Alemanya, que va superar Montenegro (85-79), també van aconseguir el bitllet per disputar els quarts de final del torneig. Aquest diumenge es completaran les eliminatòries amb la disputa dels partits següents: Ucraïna-Polònia (12 h, mitele.es), Finlàndia-Croàcia (14.45 h, mitele.es), Sèrbia-Itàlia (18 h, BeMad) i Grècia-República Txeca (20.45, Cuatro).