Bàsquet - Eurolliga

La ressaca del clàssic no se li indigesta al Barça

L'equip blaugrana recupera un desavantatge d'onze punts en els últims set minuts

Roger Grimau, entrenador del Barça, durant el partit contra el Baskonia
  • Barça: Satoransky (10), Brizuela (2), Kalinic (8), Parker (17), Vesely (23) -cinc inicial-;Laprovittola, Hernangómez (16), Parra (13) i Paulí. Entrenador: Roger Grimau,
  • Baskonia: Howard (21), Miller-McIntyre (10), Raieste, Sedekerskis (14), Costello (11) -cinc inicial-;Díez (2), Moneke (9), Marinkovic (7), Diop (2), Chiozza (2) i Kotsar (7). Entrenador: Dusko Ivanovic.
  • Resultats parcials: 24-23 / 23-19 / 15-26 / 27.17.
  • Àrbitre: Damir Javor, Milos Koljensic i Leandro Lezcano.
  • Eliminat: Howard.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 4.971 espectadors.

Dos dies després d'aixecar la veu contra el Reial Madrid en el clàssic, el Barça va aconseguir una nova victòria de mèrit contra el Baskonia (89-85). El triomf va exigir una remuntada d'onze punts en uns últims set minuts en què l'equip blaugrana va tornar a jugar amb determinació. Sense l'energia de dimecres però amb la mateixa actitud, el conjunt català va fer-se fort al Palau Blaugrana.

"Hem permès massa cistelles fàcils, però hem sabut reaccionar en els últims minuts. Sabem que a l'Eurolliga no hi ha partits fàcils i ens ha tocat patir contra un bon equip", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador va tenir les absències d'última hora de Rokas Jokubaitis i Oscar da Silva per un procés víric. A més, Àlex Abrines continua de baixa per culpa d'unes molèsties musculars al pubis.

Jan Vesely, que va sumar 23 punts i 28 crèdits de valoració, va tenir una actuació determinant en els últims minuts, quan va enllaçar un grapat d'accions decisives que van desequilibrar el marcador. Or pur. "Hem fet una segona part molt bona i això ens ha permès aconseguir la victòria. Estic content per com he jugat, especialment l'últim quart, però és un triomf col·lectiu", va opinar el pivot txec.

Un altre dels jugadors destacats en una nit en què Nico Laprovittola es va quedar sense anotar va ser Joel Parra, que va aportar 13 punts i 5 rebots en el seu millor partit a la màxima competició europea. "Hem començat bé el partit contra un bon rival, però ens ha penalitzat el tercer quart. Al final hem sabut reaccionar i endur-nos una victòria molt important per a nosaltres", va explicar l'aler català. Jabari Parker, per la seva banda, va acabar amb 17 punts, 6 rebots i 5 assistències. L'aler pivot nord-americà comença a agafar el fil a la competició.

Com si fos una continuació del clàssic de dimecres, el partit va començar ple d'energia. El Barça i el Baskonia van protagonitzar un primer quart intens. L'equip blaugrana es va aferrar a la connexió txeca de Satoransky i Vesely per marcar el ritme (24-23). El segon quart va ser dominat per Hernangómez, que va ser capaç de sumar 14 punts en tan sols 11 minuts de joc. El pivot va produir més que mai i el conjunt català ho va aprofitar per apuntar-se una diferència de nou punts (34-25). El rival basc, que va sumar amb continuïtat des de la línia de tres punts, va arribar al descans amb un desavantatge de cinc punts (47-42).

Markus Howard i Nico Laprovittola

L'inici del tercer quart se li va indigestar al Barça, que tan sols va poder anotar 4 punts en els primers 5 minuts. El Baskonia, que va endurir la seva defensa i va ser més competitiu en el rebot, va utilitzar un parcial de 4-13 per recuperar la iniciativa en el marcador (51-55). L'equip blaugrana, en canvi, va tenir problemes per mantenir la seva solidesa al darrere i va arribar als últims deu minuts en situació de desavantatge (62-68).

Les pèrdues de pilota es van convertir en una llosa per als locals, que es van veure en una situació molt compromesa (62-73). El Barça es va encomanar a la pressió dels seus aficionats, que van tornar a tenir un paper protagonista, i a l'energia de Parker i Parra per reenganxar-se a un partit dur com pocs (78-78).

Els últims quatre minuts i mig van ser d'extrema exigència. Cinc accions positives consecutives de Vesely, quatre en atac i una en defensa, van mantenir amb opcions el Barça. Les bones defenses sobre Howard, Miller-McIntyre i Moneke van alimentar les possibilitats de l'equip blaugrana. "Els últims dos minuts ens han penalitzat, ja que no hem pogut trobar bones solucions en atac", va dir Dusko Ivanovic, tècnic del Baskonia.

El calendari no s'atura

Sense temps per recuperar forces, el Barça encara té un tercer partit aquesta setmana. L'equip català rebrà diumenge el Monbus Obradoiro al Palau Blaugrana, on el conjunt culer també tindrà dos compromisos la setmana que ve.