El Palau Blaugrana sosté un Barça molest amb els àrbitres

L'equip blaugrana supera l'Olympiacos i acumula quatre victòries seguides com a local

Roger Grimau, durant el partit contra l'Olympiacos
  • Barça: Satoransky (13), Brizuela (4), Kalinic (13), Parker (21), Vesely (8) -cinc inicial-; Da Silva (-), Hernangómez (16), Paulí, Jakubaitis (4) Parra (7).
  • Olympiacos: Walkup (8), Canaan (8), Papanikolaou, Peters (22), Fall (8) -cinc inicial-; Williams-Goss (12), Larentzakis (3), Sikma (-), Brazdeikis (6), Milutinov (4) i McKissic (7).
  • Resultats parcials: 27-20 /17-21 / 31-22 / 11-15.
  • Àrbitres: Boltauzer, Jovcic i Zamojski.
  • Eliminat: Vesley.
  • Pavelló: Palau Blaugrana.

El Palau Blaugrana no és un pavelló com els altres. Després d'un mes de desembre preocupant, el Barça acumula quatre victòries consecutives com a local. Tot i mostrar una versió més irregular que en els partits anteriors, l'equip català va superar l'Olympiacos i va reforçar la seva segona posició a l'Eurolliga (86-78).

"Ha sigut un partit molt dur que s'ha decidit des de la defensa. Amb tants partits de vegades costa, però seguim millorant", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador, que es va mostrar crític amb algunes decisions arbitrals, va tenir les absències d'última hora de Nico Laprovittola (molèsties musculars) i James Nnaji (procés víric). A més, Àlex Abrines continua de baixa per culpa d'unes molèsties musculars al pubis.

Jabari Parker va liderar amb 21 punts la victòria d'un Barça que va repartir 20 assistències. "El rival no s'ha rendit mai, però estic molt content de com hem defensat en l'últim tram de partit per assegurar-nos la victòria", va analitzar Tomás Satoransky.

Animat per tres triples de Parker, el Barça va començar el partit trepitjant amb força. L'equip blaugrana va anotar 18 punts en els primers cinc minuts i mig contra l'Olympiacos (18-7). El conjunt català va saber donar velocitat a la pilota per aconseguir bons tirs contra la sempre intensa defensa del rival grec (27-20).

Georgios Bartzokas, un bon entrenador que no va tenir sort en la seva etapa a la banqueta del Barça, va ser capaç d'anar introduint matisos tàctics per reconduir la situació. La seva millora defensiva va aturar la producció de punts de l'equip local (40-41). Tot i això, el conjunt blaugrana va arribar amb avantatge al descans (44-41).

Tomás Satoransky buscant una passada.

L'inici del tercer quart del Barça va tornar a ser explosiu (58-47). La diferència de l'equip blaugrana, que va treure petroli de la versatilitat Parker i Kalinic, va arribar a ser de 15 punts (69-54). Lluny de rendir-se, l'Olympiacos va protagonitzar una remuntada amb cara i ulls (79-76).

A quatre minuts del final, el Barça es va quedar sense Vesely, eliminat després de cometre una falta personal en atac i ser sancionat amb una tècnica. L'Olympiacos va malbaratar alguns triples que li haguessin permès empatar el marcador. Una cistella de Kalinic i un triple de Satoransky van assegurar la victòria local en un tram final apassionant. "Hem tingut tres tirs per empatar el partit, però hem fallat", va recordar Bartzokas.

Cinquè partit al Palau

El Barça tancarà aquest divendres una sèrie de cinc partits consecutius al Palau Blaugrana rebent el Zalgiris, que dimarts va aconseguir la victòria a la pista del València Basket. Animats per l'arribada d'Andrea Trinchieri a la banqueta, l'equip lituà ha millorat el seu rendiment.