Bàsquet
Esports 13/05/2021

"Les princeses poden jugar a bàsquet?"

La Federació Catalana de Basquetbol posa en marxa una ambiciosa campanya per impulsar l'esport femení

2 min
Jordi Aliaga, Laia Palau i Ferran Aril

BarcelonaLa Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha posat en marxa el projecte Bàsquet Femení, una campanya de conscienciació i sensibilització que aspira a aconseguir l'equitat en el món del bàsquet. Sota el lema #DemanaCanvi, aquesta iniciativa ha sigut apadrinada per Laia Palau, jugadora de l'Spar Girona i ambaixadora del bàsquet català. "Les dones estem vivint un moment molt maco. És un moment de canvi social i la Federació no es vol quedar enrere en aquesta transformació. Si volem ser una societat millor, hem de tenir en compte les dones", ha dit la veterana jugadora internacional.

"Les princeses poden jugar a bàsquet?" Pau Ribas, jugador del Joventut de Badalona i ambaixador del bàsquet català, llança aquesta provocadora pregunta en el vídeo promocional del projecte, una iniciativa en la qual han col·laborat entrenadors del prestigi de Jaume Ponsarnau o Glòria Estopà o àrbitres com Yasmina Alcaraz i Jordi Aliaga. "El vídeo és la punta de l'iceberg de tota la feina que s'està fent", ha explicat l'àrbitre internacional.

Campanya #DemanaCanvi.

"És un honor presentar aquesta campanya. Nosaltres sempre hem estat treballant pel bàsquet femení, però ara és el moment de donar un nou impuls per arribar a la fita que tots volem, la del 50%. Aquest va ser un dels punts del nostre programa i vam crear una comissió del bàsquet femení. El treball que s'ha fet és transversal, ja que és un dels eixos estratègics del nou mandat", ha explicat Ferran Aril, president de la FCBQ.

Olga Praderas és l'encarregada de dirigir la Comissió del Bàsquet Femení. "L'objectiu és sensibilitzar i conscienciar de la necessitat d'un canvi per aconseguir una dualitat real de valoració, recursos i oportunitats per a les nostres nenes, noies i dones que volen ser jugadores, entrenadores, àrbitres i directives. Ens falta una mica per aconseguir una igualtat real. La Federació vol assumir la responsabilitat social d'intentar transformar aquesta realitat creant un projecte que arribi a tots els agents implicats del bàsquet català", ha argumentat. El projecte té quatre eixos principals: visibilitat, referenciació, equitat i respecte. En total es faran 23 accions.

"Jo sempre treballaré pel bàsquet. Prestar la meva imatge per a campanyes com aquesta és la meva responsabilitat. Hi ha poques entrenadores i àrbitres, però ara s'ha de produir un despertar social. Es tracta que ningú posi bastons a les rodes. La societat està canviant", ha dit Palau. La jugadora, que dissabte es concentra amb la selecció espanyola, ha posat en valor l'evolució que ha experimentat el sector. "El bàsquet és l'esport més practicat per les dones. Les estructures han millorat una mica i ara es tracta de donar més oportunitats", ha recordat.

stats