Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 28/05/2021

L'Anadolu Efes, un finalista amb tant talent com prepotència (86-89)

L'equip turc sua per eliminar un CSKA al qual guanyava per 21 punts

i
Àlex Gozalbo
1 min
Vasilije Micic

Enviat especial a ColòniaDos anys després de perdre la final de Vitòria contra el CSKA, l’Anadolu Efes va prendre la revenja i va eliminar el rival rus (86-89). El conjunt turc, que desprèn tanta superioritat com prepotència, jugarà la final de l’Eurolliga. Amb un joc ofensiu i desinhibit, l’equip d’Istanbul va dominar la seva eliminatòria durant 25 minuts amb harmonia i contundència. Després, però, va malbaratar un avantatge de 21 punts i va suar per assegurar-se la classificació. Vasilije Micic, que va acabar eliminat per cinc faltes, i Rodrigue Beaubois, que va aparèixer en els moments decisius, van liderar el triomf.

L’Efes va confirmar durant el primer tram de semifinal les bones sensacions que ha transmès durant tota la temporada. L’equip turc va anotar els cinc primers triples que va intentar i va fer servir aquesta punteria exterior per obrir la primera escletxa en el marcador. El CSKA de Moscou va patir per seguir el seu ritme anotador i va arribar a tenir un desavantatge de 16 punts (33-49).

Dimitris Itoudis, entrenador del CSKA.

El conjunt entrenat per Ergin Ataman va utilitzar un parcial de 2-11 a l’inici del tercer període per deixar pràcticament sentenciada la semifinal (39-60). La reacció del CSKA va arribar des de la defensa. L’equip rus va canviar el ritme del partit des del darrera i va eixugar el desavantatge (86-87). Tot i tenir tres tirs per posar-se per davant en el marcador, el CSKA no va poder capgirar el resultat. El partidàs de Will Clyburn, que va fallar un triple a un segon del final, es va quedar sense premi.

stats