NBA
Esports Bàsquet 24/02/2014

Jason Colllins fa història i debuta amb els Brooklyn Nets (102-108)

El pivot s'ha convertit en el primer jugador de la història obertament gai que juga un partit d'una de les quatre grans lligues nord-americanes

àlex Gozalbo
1 min
Jason Collins, durant el seu debut / MICHAEL NELSON / EFE

BarcelonaJason Collins ha disputat 10 minuts i 37 segons en el partit que els Brooklyn Nets han guanyat a la pista dels Lakers (102-108) i s'ha convertit en el primer jugador de la història obertament gai que juga un partit d'una de les quatre grans lligues nord-americanes (NBA, NFL, MSL i NHL). El pivot, que ha fallat l'únic tir que ha intentat, ha capturat 2 rebots, ha comès 5 faltes personals i ha perdut 2 pilotes.

El jugador, que unes hores abans havia signat un contracte de 10 dies, ha debutat amb els Brooklyn Nets quan quedaven 10 minuts i 28 segons per acabar el segon període i el seu equip dominava el marcador per 26-35. El pivot, que ha rebut aplaudiments dels aficionats, ha jugat amb el dorsal 46.

Deron Williams ha liderat el triomf dels Brooklyn Nets amb 30 punts i 7 assistències. Pau Gasol, que ha acabat amb 22 punts i 11 rebots, no ha pogut evitar una nova derrota dels Lakers, que van camí del seu pitjor registre de la història.

"Jason Collins s'ha convertit en una icona", ha dit l'aler pivot català.

stats