Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 21/06/2020

Sense públic, però amb èpica

El Barça desactiva el Baskonia en un partit condicionat pels problemes físics (81-75)

i
àlex Gozalbo
3 min
Cory Higgins, escorta del Barça

BarcelonaEl Barça va superar ahir el Kirolbet Baskonia (81-75) i es va classificar per disputar les semifinals de la fase final de la Lliga Endesa, però sobretot va millorar les prestacions exhibides dimecres i divendres. L’equip blaugrana va recordar durant algunes fases del partit al conjunt que va ser abans de l’aturada. Sense la mateixa regularitat i amb molts més alts i baixos, però amb prou fiabilitat i caràcter com per aprovar un examen complicat en una nit condicionada pels molts problemes físics. Nikola Mirotic i Ádám Hanga, en un bàndol, i Toko Shengelia, Shavon Shields, Pierria Henry, Luca Vildoza i Youssoupha Fall, en l’altre, van tenir dificultats musculars, cosa que va augmentar l’èpica de cada acció final. “El més important és la mentalitat guanyadora que hem demostrat en els moments dolents”, va resumir Svetislav Pesic.

Des d’un primer moment el Barça va anar per feina i va provocar moltes pèrdues de pilota del rival basc. Pesic va ordenar un joc directe i agressiu i l’equip blaugrana ho va interpretar a la perfecció durant uns primers cinc minuts que van sorprendre el Baskonia. Cory Higgins es va convertir en un finalitzador molt fiable i el conjunt culer va aprofitar la inèrcia per aconseguir una renda de 13 punts (26-13). La millora defensiva del Baskonia i l’anotació de Shavon Shields, que va sumar 17 punts en tan sols un període, van capgirar el marcador durant el segon quart, que va mostrar la cara més irregular del Barça (32-33). “Juguem sense públic, però no sense rival”, es va justificar Pesic. El partit va arribar al descans responent a les expectatives (42-39).

Els problemes físics de Hanga i Mirotic van desconcertar el Barça durant el tercer període, en què tant el ritme de joc com l’anotació es van reduir. Sense velocitat, els dos equips van tenir dificultats per sumar punts. Davies va intentar posar en dificultats Shengelia, però el Baskonia va saber organitzar la seva defensa per evitar les accions de superioritat interior (56-56).

Set punts consecutius de Hanga van permetre al Barça recuperar la iniciativa en el marcador, però el partit no es va decidir fins als últims minuts, quan l’equip blaugrana va interpretar millor les accions que necessitava per apuntar-se un decisiu parcial de 14-2 (75-67).

Albert Ventura i Darío Brizuela

El Joventut, sense premi (89-98)

L’esforç del Joventut de Badalona es va quedar sense premi en la tercera jornada de la fase final de la Lliga Endesa. La Penya no va poder gestionar una diferència d’onze punts i va perdre contra l’Unicaja, que ha anat de menys a més (89-98). Klemen Prepelic, Conor Morgan i Neno Dimitrijevic van ser els màxims encistelladors de l’equip verd-i-negre, que va arribar al tram final massa fatigat. Axel Bouteille, que va anotar 28 punts en 23 minuts, es va convertir en el botxí del conjunt badaloní.

“Estic molt content del treball dels meus jugadors. Marxem amb una derrota, però quan dones el teu màxim no t’has de frustrar gaire. L’inici de l’últim quart i la nostra ansietat han marcat el partit. L’Unicaja ha sigut millor que nosaltres, però l’equip s’ha aixecat. No tinc cap però per a l’equip. Mai se sap què pot passar, però hem de pensar en el següent partit. Seguim depenent de nosaltres, ningú ens ha dit que estiguem eliminats. Pensem en el futur, però volem competir en el present. Estem jugant bé a bàsquet i espero que es continuï veient en els dos pròxims partits”, va opinar Carles Duran, entrenador del Joventut.

La posada en escena de la Penya va ser meravellosa. Animat per Dimitrijevic, l’equip verd-i-negre va anotar els primers sis llançaments que va intentar contra l’Unicaja i es va crear una diferència d’onze punts (14-3). Velocitat i bones decisions tàctiques per sorprendre el rival malagueny, que va trigar a despertar-se. El conjunt entrenat per Luis Casimiro, que va anotar el doble de punts en el segon quart que en el primer, va saber reaccionar i arribar a la mitja part amb avantatge en el marcador (36-39).

Duran va apostar per Prepelic com a base en l’inici del tercer període. Però el pas dels minuts va desgastar la Penya, que va començar a cedir massa distància. Un parcial de 0-9 va descol·locar l’equip verd-i-negre (56-68), però no el va desanimar i va treure forces per reenganxar-se al partit (70-73). L’anotació de Bouteille va esvair qualsevol opció de victòria catalana. “La Penya juga amb molta frescor i sabíem que seria un partit llarg. Hem patit a l’inici, però l’equip ha mantingut la calma”, va analitzar Luis Casimiro, entrenador de l’Unicaja.

El RETAbet Bilbao Basket va sumar la seva primera victòria en la fase final de la Lliga Endesa contra un decebedor Iberostar Tenerife (70-78), que continua sense conèixer el triomf.

stats