Bàsquet

"Gràcies a la vida": Laia Palau plega de la selecció espanyola

La base catalana anuncia oficialment la retirada del combinat internacional

2 min
Laia Palau

BarcelonaLaia Palau plega de la selecció espanyola. "Ho faré oficial per a qui no ensumava la torrada: em retiro de la selecció", va deixar anar amb un somriure. Lluny de discursos memoritzats, la base catalana va confirmar amb naturalitat i espontaneïtat el seu pas al costat després de 314 partits internacionals i d'haver guanyat 12 medalles en grans campionats. "Durant tota aquesta setmana he tingut una disputa interna sobre què havia de dir. A mi em surt molt bé parlar de la resta de coses, però quan he de parlar de mi mateixa em costa una mica més. He de donar les gràcies a tots i a la vida perquè no hauria pogut imaginar res millor. Gràcies als meus pares, que m'han sabut acompanyar meravellosament bé, i als meus amics, que m'han fet tenir els peus a terra. Per la meva vida ha passat molta gent i tots m'han tractat molt bé".

La jugadora de 42 anys, que continua en actiu a l'Spar Girona, va disputar el seu últim partit amb la selecció espanyola el 4 d'agost als quarts de final dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, on el combinat entrenat per Lucas Mondelo va perdre per 67-64 contra França. "Guanyar és guai, però si ho comparteixes de debò amb bones companyes és el que et queda. No sempre surt bé, però pensar que estem juntes fa que el drac faci menys por", va recordar.

Laia Palau amb les jugadores de la selecció espanyola, Miguel Méndez i Jorge Garbajosa

Palau va fer l'anunci oficial del seu adeu en un acte al museu que la FEB té a la localitat madrilenya d'Alcobendas. "Vint anys són molts i, sobretot, són moltes les companyes i moltes les persones que han passat al llarg de tot aquest temps. La selecció és el teu equip per excel·lència, som les representants de molta gent a qui ha picat el cuquet del bàsquet. Haver tingut la sort d'estar vint anys a la selecció és magnífic. No me'n vaig perquè la meva intenció és continuar a prop de tot el grup. La FEB és la casa del bàsquet i ha sigut casa meva durant molts anys, i espero que ho continuï sent durant molts més”, va explicar.

La jugadora, que no havia entrat a la primera llista del nou seleccionador, Miguel Méndez, s'acomiada de la selecció espanyola amb el rècord d'internacionalitats i amb 12 medalles al palmarès: una plata olímpica (2016); tres ors (2013, 2017 i 2019), una plata (2007) i quatre bronzes (2003, 2005, 2009 i 2015) a l'Eurobàsquet; i una plata (2014) i dos bronzes (2010 i 2018) a les Copes del Món.

"Ets l'exemple del que és una professional del bàsquet. Ets la persona que millor ha entès què és ser jugadora de bàsquet. Parlar amb tu m'ha permès descobrir una persona extremadament intel·ligent. Saps que deixes la selecció amb el màxim honor possible. Te'n vas, però no te n'aniràs mai. Tant de bo continuïs lligada a la selecció femenina”, va dir Jorge Garbajosa, president de la FEB.

stats