BÀSQUET
Esports 01/01/2020

Mor David Stern, excomissionat de la NBA

L'exdirigent, de 77 anys, estava ingressat després de patir fa unes setmanes un vessament cerebral

G.r. / A. G.
1 min
David Stern.

BarcelonaL'excomissionat de la NBA David Stern ha mort aquest dimecres després de patir fa unes setmanes un vessament cerebral. La competició estatunidenca ha confirmat la notícia a través d'un comunicat, en què explica que l'exdirigent estava ingressat des de feia dies en un centre hospitalari de Nova York. Stern ha sigut una peça clau en el creixement de la millor lliga del món.

Després d'exercir com a comissionat de la NBA des del 1984 fins al 2014, Stern va ser inclòs al Saló de la Fama del Bàsquet Naismith Memorial. L'inici de la seva etapa va coincidir amb l'època daurada de Magic Johnson i Larry Bird, la irrupció de Michael Jordan i l'eclosió definitiva de la competició. El gran llegat de l'advocat d'origen jueu és haver convertit la lliga en una multinacional, en un negoci econòmicament molt potent. Algunes xifres expliquen el creixement del pastís: els ingressos anuals de la lliga es van multiplicar per 40, el salari mitjà dels jugadors va passar de 250.000 dòlars a més de 5 milions de dòlars i el valor de les franquícies es va disparar i va superar els 1.000 milions de dòlars.

Sota la seva supervisió, la NBA va afegir set nous equips a la competició i va canviar sis franquícies de ciutat. A més, Stern va ser el veritable promotor i impulsor de l'anomenada globalització de l'esport professional. La seva gestió, no exempta de crítiques, no va poder evitar quatre locauts durant el seu mandat. El seu substitut va ser Adam Silver.

stats