El MoraBanc Andorra s'estrena contra el Montakit Fuenlabrada (79-69)

L'equip d'Ibon Navarro ha tingut dues cares ben diferenciades

Carles Alonso
Nicolás Richotti i Clevin Hannah

Andorra la VellaVictòria del MoraBanc Andorra davant el Fuenlabrada per 79-69, en un partit que els andorrans han tingut dues cares ben diferenciades. Dos primers quarts, erràtics en el llançament exterior i a les passades i un segon molt més encertats que ha sigut clau per aconseguir la victòria final. Cristian Eyenga, del Fuenlabrada, amb 25 punts ha sigut el màxim encistellador del partit, i Hannah, amb 15, el millor dels locals.

Els del Principat han perdut l'alegria que els caracteritzava, en els partits de pretemporada. I és que ja se sap. Quan comença la lliga, tot és diferent i no hi ha rival petit. La cistella inicial a la Bombonera, en aquesta temporada 2019-20, la va fer el Fuenla, que no ha deixat jugar els del Principat. El MoraBanc continua amb el seu desencert en el llançament de llarga distància com indica el 0 de 10 durant els dos primers quarts. Vist el panorama, el joc interior va guanyar pes en el quadre andorrà, o millor dit, el serbi Dejan Musli va agafar protagonisme. El MoraBanc no estava fi, la incomoditat era palès, però els visitants no ho aprofitaven. El final del primer quart acabava amb el màxim avantatge pels locals, fins el moment. El 16-13 generava molt dubte que s'incrementaven en el segon quart quan en el minut 16, el marcador es capgirava favorablement al Fuenla, amb un 20-22. Els locals es perdien en atac i arribaven a esgotar tres possessions sense fer el llançament. Literalment estaven bloquejats. El públic de la bombonera es començava a neguitejar. Musli marxava a la banqueta i agafava la responsabilitat el director de l'equip Clevin Hannah que amb més criteri que en el primer quart afegia calma al seu equip. El MoraBanc es retrobava, i només una falta a poc menys de 5 dècimes pel descans permetia Senglin transformar tres tirs lliures per fer pujar el que seria el 32-28 amb el que marxaria al descans.

A la represa, el conjunt local ha canviat de cap a peus. Més intens en defensa, sense tantes pèrdues de pilotes (durant els dos primers quarts havia perdut 13 i només 2 de recuperades) i un Bandja Sy inspirat des del llançament exterior amb dos triples en dos atacs seguits feien que els locals marxessin de set punts, 38-31, cosa que obligava el Fuenla a demanar temps mort. La dinàmica dels del Principat era diferent, la intensitat defensiva permetia atacs fàcils i ràpids. Els andorrans no baixaven la intensitat i la seva diferència s'anava incrementant. Eren els millors moments dels locals que ofegaven l'atac del rival mentre els d'Ibon Navarro veien fàcilment cistella. Arribats a l'últim minut del tercer quart, la diferència favorable als locals era de 16 punts 62-46. El quart finalitzaria amb un 66-51.

En l'últim quart no hi ha hagut color. Els pirenaics havien guanyat en confiança i, malgrat que el Fuenla ho intentava, no podia reduir la diferència. Ibon Navarro es dedicava a rotar els seus homes, i això ho va aprofitar els visitants per retallar fins al 73-61, obligant el tècnic andorrà a demanar temps mort. El Fuenla s'havia acostat a 12 punts, i no podia permetre que el seu equip es relaxés. Faltaven 3:45 i Navarro demanava més intensitat als seus homes. El Fuenla va retallar fins al 73-65 fent un parcial de 0-10. El temps jugava a favor dels locals, que veien com, tot i patir, sumaven la primera victòria del campionat, en acabar el partit amb un 79-69.