Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 13/05/2020

La NBA busca solucions per al "màxim desafiament" de la seva història

Un 70% dels jugadors volen que la competició es reprengui, però els riscos continuen sent grans

àlex Gozalbo
1 min
Adam Silver, comissionat de la NBA

BarcelonaL'Associació de Jugadors de la NBA (NBPA) va iniciar dimarts un sondeig amb els seus membres per saber quin percentatge de jugadors volen que es reprengui el campionat enmig de la pandèmia del coronavirus. Els propietaris de les franquícies esperen que la competició es pugui reprendre, però, a diferència d'altres esports o lligues, la veu dels jugadors té molta força a la NBA.

Adam Silver, comissionat de la NBA, espera prendre la decisió definitiva abans de quatre setmanes. Tot i que les respostes i les identitats dels jugadors es mantindran confidencials, el diari Los Angeles Times ha avançat que un 70% dels jugadors volen que la competició es reprengui. Els esportistes, però, veuen amb recel la possibilitat d'aïllar-se en un model de concentració gairebé militar. Michele Roberts, la directora executiva de la NBPA, va alertar fa uns dies sobre els riscos que això suposaria. "Col·locaran homes armats al voltant de l'hotel?", es va preguntar.

La NBA, que ha rebut ofertes de Las Vegas i Orlando per acollir els partits que queden, va ordenar la suspensió immediata de la competició l'11 de març després del positiu del pivot francès Rudy Gobert, dels Utah Jazz. "Aquest podria ser el màxim desafiament de les nostres vides", adverteix Silver, que vol limitar el nombre de viatges que les franquícies hagin de fer per completar la temporada.

stats