Eurolliga
Esports  /  Bàsquet 20/12/2017

El Palau Blaugrana reflexiona de groc

Els grups d'animació del Barça volen reclamar l'alliberament dels presos

2 min
El Palau Blaugrana, durant el partit contra l'Olympiacos

BarcelonaEls grups d'animació del Barça volen tenyir aquest dimecres el Palau Blaugrana de groc per demanar l'alliberament dels presos, desnormalitzar la situació i criticar l'adopció de mesures repressives. La idea va néixer d'una proposta dels Dracs 1991, però Sang Culé i la Penya Meritxell s'hi van sumar.

"Portàvem dies parlant-ho, però la portada de l’ARA del diumenge 3 de desembre ens va fer prendre la decisió definitiva: no poden prohibir colors. Va ser l’espurna definitiva, el detonant que ens faltava”. Toni Valle, responsable dels Dracs 1991, explica com es va gestar l’última iniciativa dels grups d’animació del Barça, que volen tenyir el Palau Blaugrana de groc.

"Quan vam començar a veure les prohibicions de la Junta Electoral ens vam quedar molt sorpresos, perquè estan fora de lloc. Nosaltres continuarem amb les nostres accions al Palau Blaugrana per expressar de forma pacífica el nostre rebuig. Volem proposar una iniciativa molt visual per recordar a la gent que està empresonada que no està sola", diu Valle.

"Prohibir colors és una bogeria i nosaltres convidem la gent a unir-se a la nostra reivindicació, perquè no es pot coartar la llibertat de la gent. Sense faltar al respecte, qualsevol ha de poder dir-hi la seva", explica aquest aficionat culer, que no vol ni imaginar-se que la Junta Electoral pugui prohibir una acció que coincidirà amb la jornada de reflexió. "Si arriben a prohibir un color, el ridícul serà molt gran. Si ho fan, sabrem contra qui estem lluitant", adverteix.

Valle està molt orgullós de la implicació que el Palau Blaugrana està exhibint aquests dies convulsos. "El Palau Blaugrana és l’últim reducte del barcelonisme de tota la vida, ja que el Camp Nou ha perdut bona part de la seva identitat amb tanta venda d’entrades a estrangers. Les seccions del club mantenen el tarannà que hem mamat des de petits", opina Valle.

"Volem desnormalitzar aquesta situació que afecta el nostre poble i que cada dia que passa significa l’adopció de mesures més repressives i absurdes”, resumeix el coordinador dels Dracs 1991.

stats