NBA
Esports Bàsquet 06/06/2019

Els Raptors de Marc Gasol assalten el feu de Curry i recuperen el factor pista

Els Toronto Raptors vencen uns Warriors minvats per les lesions (109-123) i situen el 2-1

Oriol Santos
2 min
Marc Gasol encistellant amb comoditat en la victòria dels Raptors a Oakland

BarcelonaEl conjunt del català Marc Gasol ha aconseguit, aquesta matinada, sumar el segon punt de la final dels 'play-off' pel títol de la NBA gràcies a una exhibició col·lectiva. Una victòria canadenca que deixa contra les cordes els Golden State Warriors de Curry, que, a causa de les baixes per lesió de Thompson i Durant, s'ha encarregat de portar tot el pes ofensiu del seu equip. Els seus 47 punts han sigut insuficients per enderrocar un mur liderat per Kawhi Leonard, autor 30 punts.

La segona batalla de l'eliminatòria, disputada a l'Oracle Arena de la ciutat d'Oakland, ha sigut un autèntic frec a frec entre un exèrcit de guerrers amb les coses molt clares i un soldat solitari que pretenia portar els seus companys a la glòria. La consigna de l'entrenador dels Raptors, Nick Nurse, s'ha vist reflectida a la pista: aturar Curry i aprofitar les llacunes defensives de l'equip local. Des d'un principi, el quadre de Toronto ha apostat per una treballada defensa i una excelsa precisió en el llançament. En canvi, el conjunt de Steve Kerr ha basat el seu partit en un sobreexplotat Curry, que ha acabat el matx esgotat físicament.

El 60-52 al descans ha sigut un clar reflex del que s'havia vist a la pista. Seguretat i confiança d'un equip en què jugadors com Danny Green (18 punts) i Marc Gasol (17 punts) han acompanyat un Leonard molt entonat. Per la seva banda, els Warriors han volgut estirar més el braç que la màniga en la primera part, i no n'hi ha hagut prou amb les genialitats del mag nord-americà per acostar-se al marcador de l'Oracle.

La represa ha seguit un guió idèntic. Equip contra individualitats. Una bona ratxa en l'encert de Curry ha fet somniar els aficionats californians. Tot i això, l'aparició estel·lar d'un Kyle Lowry, 23 punts, molt inspirat, ha tirat per terra qualsevol tipus d'esperança local.

La sèrie continuarà a Califòrnia aquest dissabte (3 h de la matinada), on el quadre de Curry intentarà recuperar efectius per viatjar a Toronto amb serioses opcions d'alçar el tercer títol de la NBA de manera consecutiva.

stats