BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 22/01/2020

"Sembrar per recollir"

La recuperació d'Heurtel ha inclòs una màquina antigravitatòria, un sorral i sessions amb el filial

i
àlex Gozalbo
2 min
Thomas Heurtel, base del Barça

BarcelonaQuan el 12 d'agost va ser intervingut d’una ruptura parcial del tendó rotulià del genoll esquerre, Thomas Heurtel va tenir clar que havia d'aprofitar la recuperació per enfortir la seva condició física. "Estem sembrant per més endavant recollir. Paciència, és només qüestió de temps", va deixar anar en perfecte català. La rehabilitació del base francès, que dimarts va rebre l'alta mèdica, ha tingut diferents processos. Durant els tres primers mesos, fins al novembre, va treballar al gimnàs. Posteriorment va utilitzar la piscina per reeducar la seva cursa. A més, va fer servir una innovadora màquina antigravitatòria. Els seus primers llançaments a cistella van arribar el 7 de desembre, un mes en què va començar a fer treball al sorral de la Ciutat Esportiva, així com desplaçaments, salts i tècnica individual a la pista. Finalment, ja en el tram final de la seva recuperació a principis de gener, va entrenar-se amb el filial per tornar a agafar sensacions i començar a treballar amb contacte.

Tot i que la Copa del Rei de Màlaga s'acosta, Svetislav Pesic no té pressa per tornar a fer jugar el director de joc, que ha completat amb èxit la seva recuperació. Una cosa és tenir l'alta mèdica i una altra de diferent estar preparat per competir al nivell que l'entrenador serbi exigeix. Quan torni a tenir minuts, el tècnic haurà de decidir com reubica Ádám Hanga, que durant la seva absència s'ha convertit en la parella habitual de Malcolm Delaney a la posició de base. Animat per les victòries contra el Fenerbahçe i el Montakit Fuenlabrada, l'equip blaugrana rep aquest dijous (21 hores, DAZN) l'Estrella Roja a l'Eurolliga.

Malcolm Delany i Thomas Heurtel

El nen que jugava descalç

Quan encara tenia set anys, Thomas Heurtel estava passejant amb el seu pare, Fred, quan va passar pel costat del Charrin d’Agde, un gimnàs on estaven jugant a bàsquet. El soroll de la pilota va hipnotitzar el francès, que va demanar si podia sumar-se al joc. Feia calor i anava amb xancletes, tal com li va fer veure Nicolas Rouquairol, l’entrenador que coordinava aquella sessió. El Thomas no va dubtar ni un segon: se les va treure i es va posar a jugar descalç. L’anècdota ha anat passant d’un scout a l'altre cada cop que algú ha necessitat escriure un informe sobre el director de joc del Barça. El base té alguns defectes, però aquest estrany vincle que manté amb l’esport de la cistella sempre l’ha fet brillar per sobre de la resta.

stats