Bàsquet
Esports Bàsquet 04/07/2022

El Reial Madrid fa fora Pablo Laso

El tècnic basc encara tenia un any de contracte, però el club s’aferra a uns informes mèdics

2 min
Pablo Laso

BarcelonaEl Reial Madrid va comunicar a Pablo Laso que la pròxima temporada no serà l’entrenador de l’equip blanc. El tècnic basc encara tenia un any de contracte, però el club s’aferra a uns informes mèdics que desaconsellen la seva continuïtat. El seu substitut serà Chus Mateo, l’entrenador ajudant que ja va ocupar el seu càrrec durant la final contra el Barça, quan Laso va patir un infart.

El club va al·legar en un comunicat "raons mèdiques únicament i exclusivament". Després de l'infart que va patir l'entrenador fa unes setmanes, el Reial Madrid ha realitzat diverses consultes a metges i especialistes en cardiologia i tots ells han manifestat el risc evident que per a la seva salut suposa seguir en aquests moments com a tècnic de la plantilla. "La setmana passada el Reial Madrid va plantejar a Pablo Laso que deixés de dirigir el primer equip, respectant íntegrament les condicions econòmiques establertes al contracte, a l'espera de veure com evolucionava el seu estat físic aquesta temporada i tornar a analitzar la situació al març o abril", va assegurar el club a través d'un comunicat.

La situació clínica del tècnic ha sigut el detonant d’unes discrepàncies amb el club que han anat creixent. El distanciament de l’entrenador basc amb Juan Carlos Sánchez, màxim responsable de la secció, ha desembocat en la seva destitució. El doctor Miguel Ángel López, que es va negar a signar la seva baixa mèdica, va ser acomiadat fa uns dies.

Un títol que no amaga l’esperpent

Tot i disputar la final de l’Eurolliga i acabar proclamant-se campió de la Lliga Endesa, la temporada del Reial Madrid ha deixat alguns moments esperpèntics. El club blanc va apartar de manera definitiva Thomas Heurtel i Trey Thompkins per indisciplina, però va recular i va reincorporar el base francès per fer front a les lesions.

“Vaig sortir per Atenes abans d’un partit. La situació de l’equip no era bona, veníem amb moltes derrotes. M’entristeix molt pensar en aquell moment vaig prendre una mala decisió i vaig destruir el que estava tractant de construir al Madrid”, va reconèixer Heurtel.

stats