Eurolliga
Esports Bàsquet 09/05/2013

El Fiatc Joventut i el Barça Regal comencen amb victòria al torneig júnior de Londres

Els badalonins han superat al Lietuvos Rytas per 65-77 amb un gran Alberto Abalde (21 punts), mentre que els blaugranes s'han desfet de la selecció anglesa en una gran primera meitat (69-58)

Gerard Solé
2 min
El Fiatc Joventut ha superat el Lietuvos Rytas

LondresBones notícies per el bàsquet català en la primera jornada del Nike International Junior Tournament de Londres, amb victòries de Fiatc Joventut i Barça Regal en el seu debut en aquest torneig. Els nois de Paco Redondo han obert la jornada amb un duríssim enfrontament amb el Lietuvos Rytas lituà. El bon moment per el que passa el canell d'Alberto Abalde, que ha acabat el partit com a màxim anotador amb 21 punts, ha estat providencial per derrotar al conjunt bàltic, que ha basat el seu joc en la potència interior i el llançament de tres, on només han aconseguit anotar 3 tirs de 18 intents. Els verdinegres han basat la seva victòria en un gran segon quart en el que s'han imposat per 9-21, arribant a la segona meitat amb un còmode 22-35 al seu favor.

Pel que fa als de Marc Calderón, també han aconseguit sumar la seva primera victòria en el seu debut, imposant-se a una selecció anglesa que no ha amenaçat en cap moment el triomf blaugrana. Els catalans han basat la seva victòria en un espectacular parcial de 27-7 en el segon quart que ha trencat qualsevol esperança britànica. Bon paper d'Adrià Cantenys, amb 15 punts, i de Xavier Moix, que n'ha sumat 14 amb 3 triples anotats. L'estrella croata Mario Hezonja ha debutat amb només 6 punts, 7 rebots i 2/9 en tirs en els seus primers vint minuts al torneig.

A part dels triomfs catalans, KK Spars i Estrella Roja han començat amb força la seva participació. Els bosnis han superat amb facilitat al INSEP francès per 76-57 amb 61 punts del trio Nikolic-Buza-Salic, mentre que els serbis s'han desfet d'una fràgil selecció xinesa per 61-86 amb el primer doble-doble de la seva estrella Dusan Ristic (18 punts i 16 rebots).

En la segona jornada, que es disputarà aquest divendres al matí, tant Fiatc Joventut com Barça Regal es juguen el seu pas a la final. Els verdinegres s'enfrontaran al Estrella Roja serbi (12:45 hores), mentre que els blaugranes se les veuran amb el OKK Spars bosni (13:15 hores)

stats