Eurolliga Femenina
Esports Bàsquet 03/07/2015

La Federació rectifica i l'Spar Citylift Girona jugarà l'Eurolliga sense haver de passar per la fase prèvia

La FIBA ha acceptat la reordenació dels equips

àlex Gozalbo
2 min
Roda de premsa a Barcelona

BarcelonaLa Federació Espanyola ha rectificat i ha sol·licitat que l'Spar Citylift Girona no jugui la fase prèvia de l'Eurolliga Femenina, i la FIBA ha acceptat la reordenació dels equips. La FEB ha demanat a través d'un comunicat que es modifiqui el rànquing i es respectin les bases de competició de la Lliga Femenina, fet que beneficiaria l'equip català en detriment del Perfumerías Avenida. El club de Salamanca ha confirmat la notícia a través de les xarxes socials.

L'Spar Citylift Girona va presentar dijous una reclamació a FIBA Europa en què demanava que intercedís per l'equip amb la Federació Espanyola (FEB) perquè rectifiqués la seva postura i l'equip català disputés l'Eurolliga Femenina sense jugar la fase prèvia.

"La situació ha estat complicada i s'ha resolt jurídicament amb efectes a tercers", ha dit Joan Fa, president de la Federació Catalana (FCBQ). "Les bases de competició són clares i ara serà el comitè de la FIBA el que haurà de decidir. La FEB ha manifestat per escrit el que va dir al principi, però la decisió final serà de la FIBA", ha recordat. "La situació és difícil i hem de ser prudents, no podem anar amb amenaces", ha explicat abans de saber la decisió final de la FIBA.

"Esperem que aquest dissabte s'apliqui el sentit comú i l'Spar Citylift Girona jugui l'Eurolliga Femenina sense passar per la fase prèvia", ha assegurat Ivan Tibau, secretari general de l'Esport.

"Hem viscut una situació molt complicada, un cop dur i no enteníem què estava passant. Estem molt agraïts a la societat, que s'ha revelat amb força contra una situació injusta", ha reconegut Anna Caula. "Esperarem la resolució final per decidir com respon el club", ha afegit.

"El que ha passat amb l'Spar Citylift Girona és un mal exemple i un atac als valors que representa l'esport. El que s'ha guanyat a la pista no es pot perdre als despatxos. Esperem rectificació", ha dit Isabel Muradas, representant de l'Ajuntament de Girona.

stats