L’equip català, obligat a reinventar-se sense María Araújo

i
Àlex Gozalbo
Sonja Vasic intentant superar Krisztina Raksányi

BarcelonaL’Spar Girona va començar ahir una lluita pel títol de la Lliga Femenina Endesa plena d’adversitats. L’equip català haurà de disputar les eliminatòries decisives sense María Araújo, que va patir una lesió greu al genoll dret amb afectació a múltiples estructures. A més, el conjunt entrenat per Alfred Julbe accedeix al play-off des de la tercera posició. “Arribem a la recta final de la competició amb il·lusió. L’equip està creixent en alguns aspectes i té moltes ganes de guanyar. Nosaltres hem de jugar al 100% i no relaxar-nos per posar ritme, fer una bona defensa i trobar una bona dinàmica”, assegura Laura Antoja, entrenadora ajudant de l’Spar Girona.

Bon debut (45-79)

Aquesta temporada ha canviat el sistema de competició de la Lliga Femenina Endesa i tant els quarts de final com les semifinals es disputen amb eliminatòries d’anada i tornada, amb el segon partit a la pista de l’equip millor classificat. L’Spar Girona va deixar encarrilat el seu pas a les semifinals guanyant el partit d’anada a la pista del Ciudad La Laguna de Tenerife (45-79). Adaora Elonu, que va sumar 22 punts i 13 rebots i va fer 32 de valoració, va ser la jugadora visitant més destacada en una tarda en què l’equip català va exhibir defensa contra un rival que va tenir uns percentatges de tir molt baixos.

Les vigents campiones de la Copa de la Reina van ser molt superiors a les canàries i van deixar el partit solucionat en un primer període fascinant (7-23). A mesura que van anar passant els minut la diferència es va anar eixamplant. El Ciudad La Laguna tan sols va poder anotar 18 punts durant els primers 20 minuts (18-41).

La segona meitat va ser un tràmit i l’Spar Girona es va dedicar a gestionar l’avantatge contra un equip desmoralitzat per la bona defensa del conjunt català. La tornada, que es disputarà aquest dissabte a Fontajau (19 hores), serà un tràmit.