Bàsquet - Copa de la Reina
Esports Bàsquet 07/03/2021

L’Spar Girona fa el pas definitiu (72-62)

L'equip català es proclama campió de la Copa de la Reina per primera vegada

i
Àlex Gozalbo
2 min
Celebració de l'Spar Girona

BarcelonaDesprés de perdre quatre finals de manera consecutiva, l’Spar Girona va acabar amb la seva malastrugança: va superar el València Basket (72-62) i es va proclamar campió de la Copa de la Reina per primera vegada a la història. Tot i sortir d’una lesió, Chelsea Gray va ser distingida com a MVP de la final. La base va anotar 10 punts i va forçar 7 faltes personals. “Estic molt contenta perquè l’Uni Girona mai havia guanyat una Copa. Hem passat per moltes coses en una temporada mogudeta.... L’equip sap patir i avui ha sortit amb una gran confiança”, va analitzar Laia Palau, que va sumar 9 punts i 5 assistències.

L'Spar Girona, campió de la Copa de la Reina

Alfred Julbe es va convertir ahir en el primer entrenador català que ha guanyat les dues copes, tant la de la categoria masculina com la de la femenina. El tècnic, que segueix els passos de Miki Vukovic, va sumar el trofeu aconseguit amb l’Spar Girona al que va aixecar l’any 1997, quan amb el Joventut de Badalona es va proclamar campió a Lleó. “Estem contents perquè mai hem deixat de creure en la victòria. No ha sigut un partit rodó, però això acostuma a passar a les finals”, va explicar Julbe, que va dominar la final amb constants canvis defensius. “L’equip ha allargat les bones sensacions de dissabte”, va reconèixer María Araujo.

Laia Palau i Cristina Ouviña

El València Basket va començar la final apostant per un ritme alt que va castigar la transició defensiva de l’Spar Girona. L’equip entrenat per Rubén Burgos va utilitzar atacs molt curts per construir-se una diferència de sis punts (2-8). El conjunt català va mantenir la calma, va seguir el seu pla de partit i va capgirar el marcador amb un parcial de 14-0 (16-8). La màxima diferència va ser de 10 punts (28-28), però les amfitriones van saber redirigir el seu rumb i arribar al descans amb la final oberta (34-31).

L’Spar Girona va treure profit de la superior experiència de les seves jugadores per gestionar millor que el rival una segona meitat sense grans diferències en el marcador.

stats