Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 04/03/2021

“Ser ‘supporter’ enviant emoticones per WhatsApp és trist”

El Palau Blaugrana complirà dissabte un any sense públic a les graderies

i
Àlex Gozalbo
2 min
Toni Valle, 'alma mater, dels Dracs 1991, durant una rebuda a jugadors abans d'un partit

BarcelonaEl Palau Blaugrana complirà dissabte un any des de l’últim partit de bàsquet amb públic. La situació, estranya per a jugadors, entrenadors i àrbitres, és desesperant per a aficionats com Toni Valle, alma mater dels Dracs 1991. “Ser supporter enviant emoticones per WhatsApp és molt trist. És un drama. Anar a animar al Palau Blaugrana és la nostra manera de viure. Aquesta situació ens ha matat. Sense la graderia, tot perd el seu sentit. És molt dur perquè de cop ens ho han pres tot. Ens sobren les hores del dia i no podem ni reunir-nos per veure els partits en colla. Seguir un partit sol a casa se’m fa una muntanya. La gent ho està passant malament. No ens agrada ni veure els partits a través de la televisió. Jo, li he de treure fins i tot el volum”, diu.

La preocupació és important. “No sabem com ens afectarà pel que fa a fidelització. Portem un any sense incorporar gent nova i no sabem si els que ja teníem hauran canviat d’hàbits. Mantenir el grup no és fàcil perquè les despeses es mantenen i els ingressos han desaparegut”, argumenta Valle, que abans de la pandèmia havia estat com a molt un mes seguit sense anar al Palau Blaugrana. No es reconeix. “Hem perdut la capacitat d’animar. No tenim la veu entrenada i ens esgotem als 30 minuts. Som com un jugador que ha deixat d’entrenar-se. Hem perdut el ritme i ho hem perdut tot”, resumeix.

Toni Valle, a l'esquerra, animant Leandro Bolmaro

El Barça va remuntar un desavantatge de 17 punts contra el Bayern Munic el 6 de març del 2020 (83-80). Aquella nit l’heroi de l’equip blaugrana va ser Nikola Mirotic, que va acumular 28 punts, 10 faltes rebudes i 8 rebots. “La nostra feina és ser l’espurna que activa el Palau i aquell dia ho vam ser. La sensació que vam tenir és que la millor versió de l’equip havia tornat, que els jugador havien recuperat la confiança, però aleshores tot es va aturar”, recorda Valle.

El poc contacte que han tingut els grups d’animació amb els jugadors s’ha produït a través de pancartes que deixen penjades a les graderies o de rebudes abans dels partits que fan a la zona d’aparcament a l’aire lliure. “He entrat al Palau Blaugrana alguna vegada durant aquesta situació, però, per protocol covid, sol. És casa nostra i ara es fa molt estrany. Hem perdut el contacte amb el Barça i amb la gent. El retorn col·lectiu serà una aventura i esperem que la gent tingui més energia que mai, però no sabem quanta gent haurem perdut pel camí. És una incògnita fins i tot per a nosaltres”, assegura.

Paradoxalment aquest any sense públic a les graderies ha coincidit amb una versió molt il·lusionant de l’equip. “Hem viscut anys dolents, de no jugar a res. Quan la il·lusió havia tornat, tot es va tallar de cop. Ens estem perdent partits molt bons, tant de l’Eurolliga com de la Lliga Endesa”, confessa.

El Baskonia, el rival d'aquest divendres

El Barça, líder de l’Eurolliga, rep aquest divendres (21 h, DAZN) el TD Systems Baskonia, un rival que lluita per aconseguir una de les vuit primeres posicions. L’equip basc, que dimecres es va desfer de l’Olympiacos, acumula una ratxa de cinc victòries consecutives.

stats