BÀSQUET - EUROCUP
Esports Bàsquet 11/12/2019

Vitamines europees per a la Penya i el Baxi Manresa

Tres dies abans d’enfrontar-se al Palau Olímpic de Badalona, triomfs dels equips catalans

i
àlex Gozalbo
2 min
Carles Duran, entrenador del Joventut.

BadalonaVitamines europees per encarar el duel català de dissabte. Tres dies abans d’enfrontar-se al Palau Olímpic de Badalona, el Joventut i el Baxi Manresa van solucionar els seus partits d’ahir amb victòria. La Penya es va desfer del l’Unics Kazan (90-73) i va segellar la seva classificació per disputar el Top-16 de l’Eurocup. El Baxi Manresa, per la seva banda, va abusar del Polski Cukier de Torun (102-121) en un partit que li va servir per mantenir el lideratge del grup A de la Basketball Champions League.

El Joventut va fer un partit sòlid contra un rival d’entitat. Després d’encaixar 30 punts durant el segon període (44-47), la Penya va saber reconduir la situació per descol·locar l’equip rus durant un tercer període en què va imposar el seu ritme de joc alegre i dinàmic. L’Unics Kazan va arribar a perdre per 23 punts de diferència (89-67) en una nit en què el conjunt verd-i-negre va accentuar les bones sensacions de les últimes setmanes. La defensa de l’equip badaloní, que encara pot ser primer de grup, va assecar l’aportació dels visitants durant una segona meitat molt completa. Klemen Prepelic (15 punts) va ser el màxim anotador dels locals.

Juampi Vaulet, aler del Baxi Manresa

Nit de rècords a Polònia

El Baxi Manresa va aconseguir la victòria a la pista del Polski Cukier de Torun en un partit de la Basketball Champions League en què l’equip entrenat per Pedro Martínez va anotar un total de 19triples, una xifra rècord per al club del Bages. Els 121 punts anotats són el millor registre d’un partit europeu sense pròrrogues. Els 155 crèdits de valoració i els 65 punts anotats durant una meitat són altres de les xifres històriques que va deixar la nit. El conjunt visitant, a més, va repartir 41 assistències contra un rival que no va tenir en cap moment una actitud defensiva professional. “Nosaltres hem estat encertats, però aquest partit no ens serveix de punt de referència per al que habitualment ens trobem, que són dificultats més grans. Estem contents per l’encert, però el bàsquet no passa per anotar 121punts. No és normal trobar-nos amb una defensa així”, va reconèixer Pedro Martínez, tècnic del Baxi Manresa.

stats