FUTBOL
Esports 20/10/2014

La bandera corsa provoca una batalla campal al final del partit Niça-Bastia

Les autoritats franceses van prohibir símbols corsos al partit però els jugadors del Bastia van ensenyar una bandera corsa

Toni Padilla
2 min

BarcelonaEl partit de la lliga francesa Niça-Bastia va acabar amb invasió de camp quan els aficionats locals van saltar a la gespa per intentar agredir els futbolistes visitants. El partit, considerat de màxima tensió, es jugava sense aficionats del Bastia, equip cors.

El Niça-Bastia està considerat un partit de màxima rivalitat. El Bastia sol aplegar aficionats nacionalistes corsos i el Niça és un dels seus rivals, ja que aquesta ciutat va ser escenari els anys 70 d'incidents greus entre estudiants corsos i militants de partits de dreta francesos. Els partits Niça-Bastia solen ser calents i per aquest motiu, les autoritats van prohibir als aficionats corsos fer el viatge, anunciant també que si algú intentava entrar a l'estadi amb una bandera o un símbol nacional cors, la policia el requisaria. Aquest fet va provocar la queixa del Bastia, club que ja els anys 70 va iniciar la tradició de jugador amb el símbol cors, la 'testa mora', a la samarreta.

El Bastia va denunciar aquesta situació fent l'escalfament amb una samarreta amb dues línies vermelles sobre la 'testa mora', denunciant la prohibició. A la fotografia oficial de l'equip, el capità, Squillaci, va posar amb la bandera corsa. Al final del partit, guanyant pel Bastia per 0-1, el porter suplent Jean-Louis Leca va saltar a la gespa per abraçar els seus companys, però també va mostrar una bandera corsa cap a la graderia. Aquest acte va provocar una baralla amb membres de la seguretat de l'estadi i l'aparició de seguidors radicals del Niça, que van saltar a la gespa per intentar agredir els corsos. Quatre aficionats van ser detinguts. Els jugadors corsos van seguir de festa al vestidor, amb la bandera corsa. A la tornada a Bastia, van ser rebuts com herois.

stats