ELECCIONS
Esports 18/06/2015

Benedito vol que els nens menors de 7 anys puguin entrar gratuïtament al Camp Nou i crear una grada d'animació

El precandidat ha presentat el seu programa social

A.l.
3 min
Agustí Benedito durant un acte a la seva seu electoral de Barcelona.

BarcelonaEl precandidat a les eleccions del Barça, Agustí Benedito, ha presentat aquest dijous el seu programa social, 10 punts per explicar quin model de club vol impulsar si guanya les eleccions del 18 de juliol.

Entre les 10 propostes que ha presentat Benedito, destaca que tothom que vulgui ser soci del Barça, ho podrà ser, amb l'únic condicionant d'haver de fer els tràmits de forma presencial. El segon punt del programa social del precandidat detalla que si un soci vol participar en el sorteig de sol·licitud d'entrades per a un partit (les finals), haurà de tenir un any d'antiguitat. Benedito pretén també normalitzar "la convocatòria de referèndums i consultes", però sense haver de governar "a cop de referèndum" perquè faria ingovernable el club. "Tinc la sensació que costarà, perquè mai s'ha fet, però intentarem posar el barcelonisme en aquesta dinàmica nova, i d'ells dependrà algunes de les decisions", ha dit.

En el quart punt del seu programa social, Benedito ha estat taxatiu sobre la regulació de l'entrada al Camp Nou dels menors. Els menors de 7 anys podran entrar a l'estadi amb un acompanyant. "M'he vist amb milers de culers, i han estat moltíssimes les persones que s'han vingut a queixar, nens que han anat fins a Barcelona i han hagut de tornar a casa" sense poder entrar al Camp Nou perquè no és soci, ha explicat Benedito. "És tan necessari que els culers portin els nens a l'estadi, és tan necessari en el model de club", ha sentenciat. "Que jo sàpiga no hem matat cap nen en 100 anys d'història", ha dit Benedito sobre la mesura que va impulsar la junta de Sandro Rosell, que a 'Catalunya Ràdio' va explicar el motiu de limitar l'accés dels menors, impulsat per l'anterior director general, Antoni Rossich. "Aquesta junta no ha prohibit l'entrada dels nens, els ha fet pagar una entrada", ha afegit.

"Cada partit tenim 25.000 cadires buides, i milers de culers que no poden entrar, perquè alguns no ho poden pagar", ha dit sobre la manera d'omplir el Camp Nou. "Ja tens un camí", ha dit sense especificar com podria resoldre aquesta qüestió, baixar els preus o buscar fórmules per omplir l'estadi.

Benedito ha anunciat que té la intenció de crear una 'Grada d'Animació', tot i que ha evitat entrar en detalls perquè ho explicaran la setmana que ve. "No pots tirar endavant la 'Grada d'Animació' amb els violents, hem trobat la manera", ha matisat.

Desplaçaments

"Revisarem la política de preus" en els desplaçaments, perquè els socis "puguin acompanyar l'equip", ha dit. En el punt sis del seu programa, ha dit que es mantindran els preus dels abonaments. En aquest sentit, Benedito ha especificat que la Supercopa tornarà a incloure's en l'abonament de temporada.

"Instaurarem durant la temporada, 10 partits en els quals els socis no abonats tindran un descompte d'un mínim del 50% sobre el preu de venda oficial", ha explicat el precandidat. "Farem que el canvi de nom d'un abonament entre socis sense parentiu, tingui com a únic requisit el pagament al club de l'equivalent a tres anualitats", ha explicat en relació a la seva novena proposta de l'eix social, que redueix a la meitat el pagament, de 6 a 3 anualitats. En aquest sentit, Benedito aposta per eliminar el pagament que els socis fan al club quan se'ls adjudica un abonament a través de la llista d'espera.

"No entra en el nostre pensament que hi hagi president d'honor, ni que sigui Cruyff", ha explicat.

"Estic encantat que un soci del Barça vulgui fer aquest esforç d'iniciar una candidatura, i, si a més, és un soci destacat, perquè ha estat un dels millors presidents de la història del Barça, crec que és una molt bona notícia per al barcelonisme", ha dit: "Pel camí ens hem anat distanciant". "Seran unes eleccions apassionants", ha afegit, i ha dit que el beneficia que hi aparegui Laporta en aquesta cursa electoral perquè podrà contrastar programes. "Bartomeu se situa en un 30%, Laporta 23%-25%, nosaltres 16-18%", ha dit Benedito sobre les enquestes que tenia de fa una setmana.

"Hauríem de tenir molta duresa, no pot ser una revenda als ulls de tothom", ha dit sobre el fet que molts socis venen les entrades per obtenir un rendiment econòmic. Benedito ha descartat expulsar aquests socis, però sí buscar sancions exemplars. "És innacceptable", ha dit sobre el fet que Rosell fos president i tingués una participació en l'empresa de venda d'entrades Viagogo: "Seria un motiu de dimissió segur". "El mercat paral·lel no el puc permetre, és un tema de voluntat, no es para perquè no es vol parar", ha dit.

"No puc dir que faré els partits en horaris familiars, no diré coses que no podré faré", ha sentenciat sobre la possibilitat de canviar els horaris dels partits, una proposta que va plantejar Rosell el 2010 i no es va poder canviar. Benedito ha dit però, que sí hi ha un marge de maniobra. "Amb això sí que em comprometo, millorarem els horaris segur, posar-los a la tarda perquè vingui tothom no", ha conclòs.

stats