ELECCIONS AL BARÇA
Esports 13/07/2015

Benedito: "Estem a pocs dies de presidir el millor club del món"

El candidat a la presidència del Barça ha exposat el seu pla de màrqueting i patrocini, però també ha parlat del debat de TV3, de Bartomeu i de Laporta

Gonzalo Romero
3 min
Agustí Benedito va fer la roda de premsa a la seva seu electoral, situada al carrer Aragó de Barcelona.

Barcelona"Ara comencen les vertaderes eleccions". Agustí Benedito ha presentat aquesta tarda el seu pla de patrocini i màrqueting, "vital" pel Barça. "És una eina vital, una àrea bàsica per consolidar l’estratègia econòmica del club. No estem satisfets amb l'actuació aquesta àrea durant els últims anys. Volem professionalitzar aquest sector del club", ha comentat.

El candidat ha exposat la seva proposta, que es basa –principalment– en els termes de patrocini de la samarreta i de proveïdor tècnic. Nike, Qatar i els clubs de la Premier League, especialment el Manchester United, han sigut els grans protagonistes de la roda de premsa. "Gairebé segur que l’any vinent Qatar seguirà amb nosaltres. És molt difícil, gairebé impossible, poder evitar aquesta situació. A partir de la temporada 16-17 això canviarà, ho tinc claríssim", ha apuntat.

"Recuperarem el control del 100% del marxandatge del club", ha afirmat, decidit. Les seves alternatives a Qatar, precisament, passen pel diàleg i la negociació amb les empreses que estiguin interessades en vincular-se al club: "Obrirem un concurs perquè tota empresa que vulgui, pugui presentar la seva proposta de patrocini, que ha de ser fidel als valors del nostre club. Això sembla una obvietat, però aquesta situació no s’ha donat durant els últims anys. No ha sigut un concurs obert, no s’han presentat i estudiat propostes”, ha dit, fent referència a les decisions més recents que s’han pres a les oficines blaugranes.

"Hem parlat amb fins a quatre empreses que estan i estarien molt interessades en signar un acord de patrocini amb el Barça. Estem negociant amb alguna d’aquestes quatre companyies per intentar trencar l’acord que confidencialitat que ens uneix. Si ho aconseguim, podrem dir noms", ha afegit. A nivell d’equipacions, Benedito ha explicat que creu que la nova samarreta, amb les franges horitzontals, "es vendrà molt": "El disseny em va sorprendre, però m’agrada", ha dit. "L’equipació de la senyera ha de formar part del club permanentment", ha afegit.

Llegendes, jugadors i mitjans

El paper dels exjugadors, també cabdal: "Crearem el programa 'Barça Legends' per tal que les figures del club continuïn sent un actiu de primer ordre un cop es retiren de la pràctica esportiva professional, model molt instaurat a Anglaterra. Aquests jugadors ens ajudaran a emetre missatges a nivell internacional i a explotar l’àrea de màrqueting", ha explicat.

Benedito ha assenyalat que espera recuperar la gestió de BarçaTV, ara en mans de Movistar, que potenciarà els acords regionals i que vol instaurar el costum que els jugadors del primer equip dediquin part del seu temps a activitats del club amb aficionats i patrocinadors. "Això ho fan molt bé a Anglaterra", ha reiterat.

El candidat tampoc ha volgut oblidar-se del Trofeu Joan Gamper, que aquesta temporada celebra el seu 50è aniversari: "Tornarem a fer d'aquest trofeu una competició de prestigi a l’alçada del seu nom", ha dit. Bartomeu, un altre dels protagonistes de la vigent lluita electoral barcelonina, ha estat l’encarregat d’anunciar que el rival d’aquesta temporada serà el Roma. "Molt en la seva línia. És una falta de respecte. Fa temps que va trencar la línia o les pautes del respecte. El seu no és un procés neutre. Ell treu avantatge de la seva situació. Confio que els socis ho valorin", ha comentat.

La campanya treu fum

Màrqueting i tècniques de seducció econòmica de banda, l’actualitat mana. Benedito ha parlat del debat a quatre bandes d’aquest dimarts a TV3, "l’únic real d’aquesta campanya". "El de TV3 serà l’únic debat real d’aquesta campanya, amb els quatre candidats. Els aficionats només tindran aquesta oportunitat per poder valorar totes les propostes. Les eleccions es decideixen durant els darrers dies. No serà definitiu, però sí molt important", ha comentat.

El candidat té clar els rols que adquiriran els seus contrincants: "No entenc Laporta, parla d’una manera estranya. A més, l’expresident ha canviat el seu discurs durant aquestes setmanes. Sortirà com un brau. Freixa, d’altra banda, està fent molt bona campanya i crec que mantindrà la seva línia. Bartomeu intentarà vendre les seves idees, com ho farem tots. Tinc ganes de contrastar propostes amb ell. Els altres tres candidats coincidim en què ell no és una bona opció pel Barça”, ha assenyalat.

Benedito ha conclòs l’acte fent pública la clau de l’èxit electoral: "Guanyarà qui sigui capaç de portar a l’estadi el major nombre de seguidors. Si Bartomeu porta tothom que avui diu que el votarà, guanyarà. Si nosaltres no ens fem amb la victòria, no haurem aconseguit els nostres objectius. Estem convençuts de donar la sorpresa aquest dissabte. Estem a pocs dies de presidir el millor club del món”, ha sentenciat.

stats