COPA DAVIS
Esports 16/11/2012

Tomas Berdych derrota Nicolás Almagro en cinc sets i empata la final de la Copa Davis

EL número 1 txec ha patit de valent davant un Almagro molt lluitador per 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5) i 6-3 en una marató de tres hores i 58 minuts.

T.p.
2 min
Tomas Berdych, en acció durant el partit amb Almagro

BarcelonaLa República Txeca i Espanya han acabat la primera jornada de la final número 100 de la Copa Davis, que es disputa a l'O2 de Praga, amb empat de 1-1, gràcies a les victòries de David Ferrer i Tomas Berdych.

David Ferrer es va imposar a Radek Stepanek, per 6-3, 6-4 i 6-4, en dues hores i 58 minuts, mentre que Berdych es va desfer de Nicolás Almagro, per 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5) i 6-3 en una marató de tres hores i 58 minuts. Berdych i Almagro van donar-ho tot amb un intercanvi de cops forts des de el fons de la pista i un munt de serveis directes, amb Almagro passant dels 20 'ace'. Els tres primers sets van acabar amb el mateix guió: un sol trencament per decidir el guanyador per 6-3, amb Almagro guanyant el segon i Berdych els altres.

Al quart Berdych va trencar el servei ja per començar, deixant Almagro contra les cordes. Però l'espanyol es va aixecar portant el partit al 'tie break', on va treure el millor tenis situant-se 5-0. Berdych va acostar-se una mica, però el cinquè set era una realitat.

Amb els dos jugadors molt cansats, mica en mica van aparèixer més errades i els jugadors es van intercanviar tres 'breaks' consecutius. Al final, Berdych es va mantenir fred aconseguint un triomf vital per als txecs, que haurien estat fora de combat en cas de perdre els dos primers partits individuals.

Dissabte (14:00 hores) serà l'hora de Marc López i Marc Granollers, campions del Masters de dobles, contra la parella que finalment decideixi el capità Jaroslav Navratil. En principi la designada va ser Ivo Minar-Lukas Rosol, però és més que segur que siguin Stepanek i Berdych, els que saltin a la pista. Ara, Berdych va acabar molt cansant després del partit amb Almagro.

Espanya busca la seva sisena 'Enciamera' en aquesta final, mentre que la República Txeca, finalista el 2009 contra Espanya, vol acabar amb la ratxa de 32 anys sense aconseguir aquest ca títol.

stats