Godó
Esports 23/04/2013

Berdych remunta contra Davydenko al Godó, on Verdasco és el primer cap de sèrie eliminat

El torneig començarà seriosament aquest dimecres, amb l'estrena de deu caps de sèrie

Ginés Muñoz / EFE
2 min
Tomas Berdych

BarcelonaEl txec Tomas Berdych, sisè jugador mundial i tercer favorit del Godó, ha hagut de salvar una bola de partit per vèncer el rus Nikolay Davykenko en una segona jornada en la qual el torneig ha vist la primera eliminació d'un cap de sèrie, la de l'espanyol Fernando Verdasco.

Berdych i Davydenko han ofert al públic del Reial Club de Tennis (RCT) Barcelona el millor espectacle des de l'inici del torneig: un duel intens i igualat que ha durat dues hores i mitja i que ha caigut (3-6, 7-5 i 6-4) del costat del txec, que ha hagut de salvar una bola de partit amb 5-4 per al rus en el segon set.

El partit anterior, Verdasco, un ex 'top ten' que en l'últim any ha descendit fins al lloc 35 del rànquing ATP, queia derrotat pel letó Ernest Gulbis, per 6-3 i 6-4, en tan sols una hora i 24 minuts de joc.

El madrileny, campió a Barcelona el 2010 –any en què Rafa Nadal va causar baixa per lesió– s'acomiada del seu novè Godó a les primeres de canvi, cosa que s'ha convertit en habitual aquesta temporada, en què no ha passat de segona ronda en cap dels tornejos que ha disputat.

Un altre guanyador de l'obert barceloní, Tommy Robredo, ha debutat amb un triomf davant el seu compatriota Marc López (2-6, 6-2 i 6-2). L'any passat, el gironí no va poder disputar el torneig de casa, del qual va ser campió el 2004, per culpa d'una lesió als isquiotibials de la cama esquerra que el va obligar a passar pel quiròfan.

Físicament i anímicament recuperat aquest 2013, i recent vencedor a Casablanca, Robredo obrirà la jornada de demà davant un dels nous talents del circuit: el búlgar Grigor Dimitrov (14).

El català Albert Ramos ha guanyat l'alemany Jan-Lennard Struff (6-4 i 7-6). En canvi, el seu compatriota Daniel Gimeno-Traver ha perdut, per 7-5 i 6-4, contra l'argentí Carlos Berlocq, que serà el primer rival de Rafael Nadal en el seu camí cap al seu vuitè Godó.

Nadal i Berlocq només s'han enfrontat una vegada al circuit. Ha estat aquesta temporada, en el torneig de Sao Paulo, també en terra batuda, en un partit que es va emportar el mallorquí, malgrat perdre el primer set (3-6, 6-4 i 6-4). L'heptacampió de Roland Garros després va acabar guanyant el torneig.

Tots dos tornaran aquest dimecres a veure's les cares, aquesta vegada a Barcelona, on Berlocq, de 30 anys i 63 del rànquing mundial, intentarà arribar als vuitens de final per primera vegada. El 2007, va caure davant el serbi Boris Pashanski en primer ronda i, el 2011, davant de l'espanyol David Ferrer als setzens de final.

El torneig comença seriosament aquest dimecres amb l'estrena de deu caps de sèrie i els principals jugadors. A més de Nadal (2), també debuten el xabienc David Ferrer, número 4 del món i primer cap de sèrie, i el murcià Nicolás Almagro (4).

Ferrer, que arriba a aquest Godó en el millor moment de la seva carrera i descansat després de no jugar a Montecarlo, s'enfrontarà al 66 del món, el rus Dmitry Tursunov, amb el qual fins i tot no s'ha vist les cares al circuit. I Almagro, dotzè jugador mundial, s'enfrontarà al croat Ivan Dodig (56), en un altre duel inèdit.

També debutarà demà el canadenc Milos Raonic, cinquè cap de sèrie, contra el francès Edouard Roger-Vasselin, el català Marcel Granollers (15) davant l'eslovac Blaz Kavcic i l'argentí Juan Mónaco (7) davant de l'australià Bernard Tomic.

stats